Onze waarden

Onze waarden

 

Betrokkenheid: goed voor onze medewerkers, goed voor ons bedrijf

Volgens ons zijn betrokken medewerkers cruciaal om te kunnen werken volgens de strengste normen en het hoogste innovatieniveau te realiseren. Daarom willen wij weten wat werken bij Roche aantrekkelijk maakt voor onze medewerkers. Veel zaken zijn voor hen belangrijk: gezondheid en welzijn, een leidinggevende die in zijn of haar gedrag onze waarden en leadership commitments ondersteunt, ondersteuning bij hun loopbaanontwikkeling, goede instrumenten om hun werk te doen en erkenning voor werk dat goed is gedaan. Daarom nemen wij de tijd om onze medewerkers naar hun mening te vragen en hun betrokkenheid te meten via regelmatige wereldwijde enquêtes. En daarom ondernemen wij daarna actie op basis van de uitkomsten – om onze mensen een nog betere werkplek te bieden.

Wij leven naar onze waarden

Drie waarden vormen het fundament van onze cultuur. Onze waarden ondersteunen ons streven om mensen aan een goede gezondheid en een lang leven te helpen. Deze waarden zijn integriteit, moed en passie. We willen deze waarden laten terugkomen in alles wat we doen.

Wij laten ons leiden door waarden

Werken bij Roche betekent meer dan gewoon een baan hebben. Voor ons betekent het een dagelijkse plicht om onze persoonlijke integriteit te handhaven, doortastend te denken en ons met passie in te zetten voor het verbeteren van geneesmiddelen.

Onze drie waarden vormen de kern van hoe wij ons willen gedragen als individu en als organisatie. Deze waarden zijn niet voor de goede sier: zij zijn bindend voor iedereen ter wereld die op de meer dan 150 vestigingen van Roche werkt:

  • Integriteit. We zijn consequent, open, eerlijk, ethisch en authentiek.
  • Moed. We zijn ondernemend en nemen dus risico’s, reiken voorbij grenzen en schuwen het experiment niet.
  • Passie. We gebruiken onze drive en toewijding om anderen te activeren, te betrekken en te inspireren.

De inhoud maakt het verschil

Wij zijn ervan overtuigd dat een goed bedrijf een ethisch bedrijf is. Door een cultuur van openheid te koesteren, stimuleren wij iedereen om zijn krachten te laten groeien, zijn zwaktes te erkennen en aan te pakken, en constant te streven naar het waarmaken van de ambitieuze doelen die we onszelf hebben gesteld.

Betrokkenheid meten

We meten de betrokkenheid van onze medewerkers met name via onze Global Employee Opinion Survey (GEOS), die elke 18 maanden wordt gehouden.