Wat is Personalised Healthcare?

Personalised Healthcare betekent voor iedere patiënt op basis van de juiste diagnose, de juiste therapie op het juiste moment. Roche gelooft in een betere zorg voor patiënten, op basis van meer kennis over de mens zelf én de aandoening die hem of haar treft. Al in 2006 besloot Roche om Personalised Healthcare centraal te stellen in de strategie. Dat was de eerste stap in het streven om gepersonaliseerde zorg realiteit te maken.

Standaardbehandeling

Van oudsher kregen alle patiënten met een ziekte hetzelfde geneesmiddel. Deze aanpak werkt voor sommige patiënten, maar is niet effectief voor anderen of veroorzaakt bijwerkingen in sommige gevallen.

Standaardbehandeling

Personalised Healthcare

Met behulp van specifieke diagnostische tests kunnen artsen voorspellen hoe goed een patiënt zal reageren op de behandeling van een ziekte. Dankzij deze tests kunnen artsen tevens de beste dosering en duur van behandeling bepalen.

 

Wat is Personalised Healthcare

Het doel van Personalised Healthcare is om medische zorg doeltreffender te maken. Het stelt ons in staat verschillen tussen patiënten te bepalen en de kennis over subcategorieën van een aandoening te vergroten. Deze nieuwe kennis over patiënten en over aandoeningen kunnen we benutten om:

  • nieuwe zogeheten ‘biomarkers’ en diagnostische testen te ontwikkelen;
  • de beste targets voor nieuwe geneesmiddelen te vinden;
  • innovatieve geneesmiddelen te ontwikkelen tegen deze targets.

Unieke combinatie: geneesmiddelen en diagnostiek

Het punt waarop Roche zich onderscheidt, is dat we de expertise van de twee divisies, Pharmaceuticals en Diagnostics, combineren en toepassen tijdens het gehele ontwikkelingsproces, tot en met de goedkeuring van nieuwe diagnostische testen en geneesmiddelen.

Al in een zeer vroeg stadium zagen we dat investeren in innovatieve nieuwe benaderingen, zoals ‘genetic engineering’ en moleculaire diagnostiek, van groot belang is. Daarmee heeft Roche een voorsprong genomen. We combineren specialistische kennis op het gebied van moleculaire biologie met technologie in de moleculaire diagnostiek. Daardoor kan Roche snel vorderingen boeken in Personalised Healthcare. Alleen met deze voorsprong in kennis, gecombineerd met doorzettingsvermogen, zijn we in staat oplossingen te vinden voor medische vragen waarop nog geen antwoord is gevonden.