Nieuwsbericht

Aandacht voor digitale zorgondersteuning tijdens de E-health week

Van 21 tot en met 26 januari wordt de nationale e-health week georganiseerd. Zorginstellingen, leveranciers en onderwijsinstellingen laten zien welke digitale toepassingen ze hebben ontwikkeld om de zorg voor patiënten te verbeteren. Met deze week wil ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de kennis en vaardigheden rondom e-health vergroten.

Roche vindt het belangrijk om technologie te benutten met als doel patiënten te helpen. Zo zet Roche Diabetes Care zich bijvoorbeeld in om MySugr app verder te helpen ontwikkelen. MySugr is een logbook app die patiënten helpt hun diabetes te monitoren, controleren en te beheren. Met de app kunnen patiënten met diabetes type 1 en 2 onder andere hun bloedsuikerspiegel, koolhydraten en insulinegebruik bijhouden. Hiermee hoopt Roche patiënten overzicht te bieden en de dagelijkse handelingen bij diabetes te vergemakkelijken.

De afgelopen jaren is het aantal digitale toepassingen in de zorg steeds zichtbaarder geworden. Denk bijvoorbeeld aan het elektronisch patiëntendossier, vele gezondheidsapps en apparaten waarmee behandelaren de gezondheid van patiënten op afstand kunnen monitoren. Slim gebruik van e-health biedt meer inzicht in de ontwikkeling van een ziekte, waardoor de behandeling van patiënten kan worden aangepast en verbeterd. Daarnaast kan het gebruik van E-health het aantal controlebezoeken verminderen en uiteindelijk de zorg goedkoper maken.

De campagne van ECP heeft als doel het publiek kennis laten maken met de verscheidenheid aan toepassingen, zowel voor patiënten als voor zorgprofessionals. Dit jaar kan het publiek meer dan 270 activiteiten door heel Nederland van dichtbij bekijken.