Nieuwsbericht


Guido van den Boom start bij Roche Nederland

Guido van den Boom is per 1 oktober als Director Health Economics and Business Development bij Roche Nederland gestart. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het verder verbeteren van de toegankelijkheid van onze innovatieve medicijnen voor patiënten en voor de huidige business support die de afdeling levert.

Guido van den Boom: ‘De toegang voor patiënten tot innovatieve geneesmiddelen staat onder druk. Dit komt ondermeer door de toenemende vergrijzing en de daarmee groeiende vraag naar oplossingen voor gezondheidsproblemen.  Maar ook door zorgen bij veldpartijen en politiek over de houdbaarheid van ons stelsel. De kosten en de prijzen van specialistische geneesmiddelen zijn een gewild topic in de media: er gaat haast geen dag voorbij of dit onderwerp wordt aangehaald.

Ik zou graag in mijn functie als directeur bij Roche samen met mijn team een bijdrage willen leveren aan een dialoog op basis van feiten. Voor het verzamelen van (big) data en de  analyse ervan zie ik daarin een belangrijke rol weggelegd.  Een absolute prioriteit in mijn ogen is het herstellen van vertrouwen bij zorgpartijen en ik ben van mening dat samenwerking op gelijkwaardige basis dat kan bewerkstelligen. Want als alle partijen in de zorg hun verantwoordelijkheid nemen en effectief samenwerken is dat de beste garantie voor bestendige toegang tot zorg voor patiënten’.

Guido was hiervoor werkzaam als directeur market access en corporate affairs bij Celgene, Pfizer en Novartis. Hij heeft een achtergrond in de verpleging en in de (gezondheids-) wetenschap en leidde een onderzoeksteam aan de Radboud Universiteit voordat hij de overstap naar de farma maakte.