Nieuwsbericht

Woerden, 22 april 2014

Hét familieboek voor (klein)kinderen van longkankerpatiënten

De diagnose ‘longkanker’ roept vaak veel vragen op. Zowel bij patiënten als hun naasten. Met het rijk geïllustreerde ‘Familieboek over longkanker’, waarin uitgebreid stil wordt gestaan bij de beleving van (klein)kinderen van patiënten met longkanker, willen het Longkanker Informatie Centrum (LIC) en Roche de algemene bewustwording rondom longkanker vergroten.

Het Longkanker Informatie Centrum (LIC) en Roche Nederland spannen zich gezamenlijk in om longkankerpatiënten en hun naasten te ondersteunen. Onder andere door middel van uitgebreide informatievoorziening over deze aangrijpende ziekte. Het Familieboek over longkanker, geschreven door Cilia Linssen en Monique van Orden, belicht met behulp van illustraties en simpele woorden tal van onderwerpen die aansluiten bij de beleving van kinderen, zoals “Hoe kan het nou dat mijn opa longkanker heeft, terwijl hij nooit heeft gerookt?” In het boek maken vijf kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar mee dat hun opa, oma, of moeder de diagnose ‘longkanker’ krijgt. Ze schrikken erg en hebben veel vragen. Deze stellen ze aan elkaar én aan deskundigen. Zo leren ze veel over verdriet, onmacht en opluchting, maar ook wat de ingewikkelde ziekenhuiswoorden betekenen. En waarom de opa van Daniel met een zwemband zwemt na zijn operatie.

Het Familieboek over Longkanker is te bestellen via de website van het Longkanker Informatie Centrum (www.longkanker.info) en wordt verspreid binnen ziekenhuizen in Nederland.