Nieuwsbericht

Roche Nederland verzendt geen kerst- en nieuwjaarskaarten naar relaties, en steunt in plaats daarvan een goed doel. In 2017 is dat het Thuishuis Woerden, een initiatief dat eenzaamheid bij alleenstaande ouderen wil voorkomen. Sheri Morin, algemeen directeur van Roche Nederland, bezocht het thuishuis in aanbouw. Zij overhandigde bloemen aan oprichter Jan Ruyten en de donatie van € 2500,-.

Het Thuishuis is een nieuw initiatief in Woerden, dat zich richt op alleenstaande ouderen (60+). In het thuishuis in aanbouw zullen zeven ouderen samenwonen. Elke oudere heeft daarin zijn of haar eigen woon-, slaap- en badkamer. De groep deelt een keuken, hobbykamer en tuin. Goede sociale contacten zijn heel belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. De Stichting Thuishuis organiseert daarom ook zogenaamde Thuisbezoeken. Vrijwilligers bezoeken ouderen thuis om een praatje te maken en hen te attenderen op de vele activiteiten die in de gemeente voor ouderen georganiseerd worden.

De Stichting Thuishuis is een initiatief van Jan Ruyten. Zijn dochter Lotte Ruyten coördineert de activiteiten. De feestdagen in december staan symbool voor gezellig samenzijn. Roche Nederland wil dat iedereen – ook alleenstaande ouderen – in deze tijd een prettig contact met andere mensen heeft. Daarom heeft Roche dit initiatief uitgekozen om te ondersteunen. We wensen al onze relaties fijne feestdagen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Foto: (v.l.n.r): Sheri Morin, General Manager Roche; Chris Schalkwijk en Jan Ruyten, bestuur Thuishuis Woerden; Lotte Ruyten, coördinator van het Thuishuis.