Nieuwsbericht

Woerden, 20 mei

Medewerkers Roche Nederland in belpanel ‘Samen tegen kinderkanker. Geef Kika de 10!’

Medewerkers van Roche Nederland hebben woensdagavond 20 mei op drie verschillende locaties in het land (Ede, Tilburg en Zoetermeer) als vrijwilliger deel uitgemaakt van het belpanel van het televisieprogramma ‘Samen tegen kinderkanker. Geef KiKa de 10!’. Dat werd van 21.25 uur tot 23.00 uur door de AvroTros uitgezonden op NPO 1.

Samen met Erica Terpstra en Andre van Duin als meneer Wijdbeens vroeg Antoinette Hertsenberg deze avond aan heel Nederland om éénmalig 10 euro te doneren voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. In vijf callcenters in het land stond een groot belpanel met vrijwilligers klaar om de telefoontjes vol enthousiasme aan te nemen. In totaal heeft de actie ruim 60.000 nieuwe supporters opgeleverd met een opbrengst van meer dan 600.000 euro.

Roche-Genentech is sinds vorig jaar een groep gestart die zich richt op kinderkanker, onder leiding van vooraanstaand kinder-oncoloog uit Nederland, prof. dr. Huib Caron. Kanker bij kinderen is gelukkig een relatief zeldzame aandoening. Desondanks is het nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Om de twee dagen sterft in Nederland een kind aan kanker. En hoewel het overlevingspercentage inmiddels rond de 75% ligt, is het de droom van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) dat er in de toekomst geen kinderen meer sterven aan kanker. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek nodig.