Nieuwsbericht

Nationale Huidkankerdag

Woerden – Op 20 mei vindt wederom de Nationale Huidkankerdag plaats. Roche maakt onderdeel uit van het voorlichtingsteam samen met onder andere patiëntenorganisatie Stichting Melanoom, Huidpatiënten Nederland, KWF en de beroepsvereniging van Nederlandse dermatologen (NVDV).

De voorlichting rondom de Nationale Huidkankerdag heeft de volgende twee doelstellingen:
1. Mensen bewuster maken van de gevaren van te veel zonnen;
2. Bezoekers uitleggen dat het belangrijk is om de huid regelmatig zelf te controleren. Zo kan huidkanker vroeg worden ontdekt. Vroege herkenning geeft de grootste kans op genezing.

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en de meest voorkomende kankersoort. Het afgelopen jaar kregen bijna 16.000 mensen huidkanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Risicogroepen zijn onder andere mensen met een licht huidtype, mensen die voor hun hobby of werk veel in de zon komen of mensen die medicatie gebruiken die het immuunsysteem remmen.

De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders een vorm van huidkanker in hun leven krijgt. Eén van de oorzaken is de toename van het aantal oudere mensen. Een andere oorzaak is de toegenomen blootstelling aan de zon bij zon- of wintersportvakanties en het gebruik van zonnebanken.

Iedereen in Nederland heeft zich voor de Huidkankerdag kunnen aanmelden bij een kliniek via www.huidkankerdag.nl om zichzelf op deze dag te laten controleren op verdachte plekjes op de huid. Inmiddels is de inschrijfmodule gesloten. Ook voor de Huidkankerdag 2017 is weer enorm veel animo!

Roche heeft graag meegewerkt aan het opzetten en implementeren van deze voorlichting. Niet voor niets is ons uitgangspunt ‘Doing now what patients need next’. Regelmatige zelfcontrole van de huid op verdachte plekjes en goede bescherming in de zon zijn belangrijk om te doen in het kader van preventie. Bekijk ook de tips en filmpjes van KWF over smeren, kleren en weren.