Nieuwsbericht

Woerden, 28 september 2013

Roche ondersteunt ‘De anatomische les van Rembrandt tot Damien Hirst’

Van 28 september 2013 tot en met 5 januari 2014 is de tentoonstelling ‘De anatomische les van Rembrandt tot Damien Hurst’ te zien in het Gemeentemuseum Den Haag. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Roche Nederland.

Roche richt zich op innovatie – en dat al bijna 120 jaar lang. Niet om het innoveren zelf, maar om mensen met vaak zeer ernstige aandoeningen nieuwe hoop en een nieuwe toekomst te bieden. De werking van het menselijk lichaam is echter niet alleen een onuitputtelijke bron voor de medische wetenschap. Al eeuwenlang zijn het lichaam en de ontleding ervan populaire onderwerpen onder kunstenaars.

De komende vier maanden organiseert Het Gemeentemuseum Den Haag een bijzondere tentoonstelling over de anatomische les. Een expositie waarin voor het eerst de tien anatomische lessen die in de zeventiende eeuw in Nederland zijn vervaardigd bij elkaar zijn gebracht. Roche ondersteunt ‘De anatomische les van Rembrandt tot Damien Hirst’ omdat het een bijdrage levert aan het begrip en de waardering voor hedendaagse kunst en medische wetenschap onder een breed publiek.

Kijk voor meer informatie op de website van het Gemeentemuseum.