Nieuwsbericht

Samenwerken aan een betaalbare zorg

Op dinsdag 14 februari besteedde het programma Zorg.nu op NPO 1 aandacht aan de vraag ‘Wat mag een extra levensjaar kosten?’. Een belangrijke vraag die Roche Nederland, net als vele anderen, ook zeer bezighoudt.

Betaalbare gezondheidszorg
Er is veel aandacht voor de kosten van sommige geneesmiddelen. Bij Roche snappen we dat de kosten vragen kunnen oproepen. Ook Roche vindt het belangrijk dat de gezondheidszorg betaalbaar blijft en wij nemen daarin onze verantwoordelijkheid. Steeds vaker worden combinaties van geneesmiddelen voorgeschreven. Daarbij spreekt Roche bijvoorbeeld een lagere combinatieprijs af in plaats van de kosten van de afzonderlijke middelen bij elkaar op te tellen. Ook werken we soms op basis van pay for performance: als blijkt dat de medicatie niet aanslaat, dan betaalt het ziekenhuis de kosten van het geneesmiddel niet.

In gesprek
Wij werken samen met o.a. overheid, ziekenhuizen en patiëntenorganisaties om de zorg betaalbaar te houden. Roche staat open voor gesprekken over de gezondheidszorg, de rol die Roche daarin speelt en de kritiek die er is op de farmaceutische industrie. Die gesprekken voeren we nu al regelmatig, maar het kan altijd beter. Samenwerken is in onze ogen essentieel om tot een betaalbare zorg te komen. Nu en in de toekomst. Wij gaan graag met u in gesprek. Als u dit ook wilt, neem dan contact met ons op via woerden.communications@roche.com.