Nieuwsbericht

Woerden, 6 oktober 2013

Stichting Jong Borstkanker wint Breast Friends Award 2013

Nessa Spillen heeft als oprichter van Stichting Jong Borstkanker de Breast Friends Award 2013 gewonnen. Zij kreeg deze prijs uitgereikt vanwege haar bijzondere inzet met haar stichting voor jonge vrouwen met de diagnose borstkanker. Joyce Bosman was Nessa’s Breast Friend tijdens de behandeling van haar borstkanker, maar nu ook in de stichting. “Deze prijs voelt echt als een prachtige kroon op ons werk. We hebben nog zoveel plannen en die kunnen we nu met het bij de prijs behorende geldbedrag van vijfduizend euro gaan uitvoeren,” aldus Joyce.

Nessa Spillen is de zesde winnaar van de door Roche Nederland in het leven geroepen Breast Friends Award. De Breast Friends Award wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het welzijn van mensen met borstkanker. Kanshebbers op de Breast Friends Award worden elk jaar door een Breast Friend genomineerd. Een vakkundige jury, bestaande uit personen die actief zijn in de borstkankerwereld, beoordeelt alle inzendingen en bepaalt de winnaar. Voor meer informatie zie www.breastfriends.nl.

Stichting Jong Borstkanker geeft een informatief boekje uit, speciaal voor jonge vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen. Daarnaast organiseren ze de zo belangrijke lotgenotencontacten. Stichting Jong Borstkanker gaat het bedrag inzetten voor het ontwikkelen van lesmaterialen voor 16- tot 21-jarigen.

Initiatieven

Eerdere winnaars zijn Mariëlle van der Pers (2008) met haar website www.hoofdzakengids.nl, Machteld de Bont (2009) met haar stichting Care for Cancer en Lide van der Vegt (2010) met Mammarosa. Wien Sillevis Smit (2011) won met Survivors on top en Monique van Orden (2012) met de duizend Borsten beurs.