Nieuwsbericht

Verslag ‘De patiëntenorganisaties van de toekomst’

Woerden – Op 30 maart jl. vond voor de tiende keer de Roche Patiëntenorganisatiedag plaats. De dag had als thema ‘De patiëntenorganisatie van de toekomst’. Nu is het verslag beschikbaar, met zeer nuttige informatie. Niet alleen voor de patiëntenorganisaties, maar eigenlijk voor iedereen binnen de gezondheidszorg. Immers de patiënt is en blijft het uitgangspunt.

Op de bijeenkomst waren ruim zeventig vertegenwoordigers van bijna vijftig patiëntenorganisaties aanwezig. Ervaringsdeskundigen gaven hun visie op wat nodig is om als patiëntenorganisatie ook in de toekomst te kunnen blijven bestaan, zoals Joos Vaessens, directeur van PGO Support. Hij gaf onder andere aan dat we van belangen behartigen naar belangen delen gaan. Robin van Galen, die het Nederlands damesteam waterpolo naar Olympisch goud heeft geleid, hield een inspirerend betoog over passie, teamwerk en het bereiken van je doel. En andere deskundigen die hun kijk op de toekomst deelden.

Roche bedankt alle betrokkenen, en met name de programmacommissie, sprekers en dagvoorzitter, voor het realiseren van deze zeer geslaagde dag. En we zijn blij om de leerpunten op deze manier te kunnen delen. Het motto van Roche is: ‘Doing now what patients need next.’

Lees wat essentieel is voor het voortbestaan van patiëntenorganisaties.

Download het verslag.