COVID-19

Roche werkt nauw samen met alle partners in de strijd tegen het coronavirus

De corona-pandemie raakt ons allemaal. Bij Roche werken we met veel partijen samen om tot oplossingen te komen die de pandemie helpen bestrijden en de druk op de zorg kunnen verlichten. Niemand kan deze pandemie namelijk alleen oplossen.

Wat doet Roche?

Onze focus ligt nu op drie vlakken:

  1. Het ontwikkelen en produceren van verschillende diagnostische testen om vast te stellen of iemand besmet is met het coronavirus.
  2. Onderzoek naar en leveren van behandelopties voor patiënten met COVID-19.
  3. Zorgen dat patiënten – dus naast de patiënten met COVID-19 - de behandeling en zorg krijgen die ze nodig hebben.

Vragen over mijn behandeling

Heeft u vragen over uw behandeling in relatie tot corona? Neem dan contact op met uw behandelaar. Ook met betrekking tot COVID-19-vaccinatie. Stop nooit met uw medicatie zonder overleg met uw arts.

Patiëntveiligheid heeft Roche’s hoogste prioriteit en we monitoren de COVID-19-situatie nauwkeurig. We werken nauw samen met alle relevante partijen om de impact van COVID-19 en COVID-19-vaccinatie op patiënten te onderzoeken en bij te dragen aan het collectieve inzicht in COVID-19. 

Heeft u vragen of wilt u met ons in contact komen, klik hier.

coronatest

Testcapaciteit en ontwikkelen tests

Gedurende de pandemie heeft Roche de productiecapaciteit voor corona-testen gemaximaliseerd. Ondertussen heeft Roche 15 diagnostische oplossingen in de strijd tegen het virus ontwikkeld.

Er is bijvoorbeeld een betrouwbare PCR-test, een zelftest en een antilichaamtest ontwikkeld. Daarmee kun je zien of iemand het virus heeft gehad en afweerstoffen heeft opgebouwd. Met het vaststellen van deze antilichamen onderzoeken we hoe de immuniteit tegen het virus zich ontwikkelt en of een persoon immuniteit heeft opgebouwd tegen het virus. Hiermee kan het bijdragen aan de diagnose en behandeling van coronapatiënten. Voor meer informatie over Roche Diagnostics in Nederland diagnostiek klik hier.

onderzoeker met microscoop

Onderzoek naar behandeling

Veel partijen werken samen om door middel van wereldwijde studies de effectiviteit en veiligheid van diverse bestaande en nieuwe middelen te onderzoeken. Zo onderzoekt Roche ondermeer of bestaande geneesmiddelen ingezet zouden kunnen worden voor de behandeling van mensen met COVID-19-klachten. Op dit moment is een beperkt aantal middelen voor de behandeling van COVID-19 door de Europese Commissie goedgekeurd.  

 

hand op schouder

Reguliere zorg 

Roche doet er alles aan om in deze pandemie mensen met ziektes die niet gerelateerd zijn aan het coronavirus te voorzien van hun medicijnen in de reguliere zorg. Denk aan patiënten met kanker, MS, reuma, longfibrose.

Mensen met diabetes helpen we digitaal via chats, blogs, instructiefilmpjes, online trainingen en onze app.

M-NL-00001109