Media Release

Woerden, 21.09.2018

Aandacht voor gezondheid en vitaliteit tijdens de Live Well week

Voor het zesde jaar op rij organiseert Roche Nederland de Live Well week. Van 24 tot en met 28 september 2018 vinden er bij Roche Nederland in Woerden en in de regiokantoren activiteiten plaats om medewerkers bewust te maken van het belang van een goede mentale en fysieke gezondheid. Wereldwijd doen 140 vestigingen van Roche mee aan de Live Well week. Roche wil hiermee een cultuur promoten waarin gezondheid en vitaliteit hoog in het vaandel staan.

Vitale medewerkers door het jaar heen

“We vinden het vanzelfsprekend om goed voor onze medewerkers te zorgen.” vertelt Charlotte Tonnaer, HR adviseur bij Roche Nederland. “Als geneesmiddelenbedrijf hebben we elke dag te maken met nieuwe uitdagingen. Om als organisatie verder te komen moeten we ons daaraan kunnen aanpassen en moeten we blijven innoveren en groeien. Daar hebben we in de eerste plaats vitale medewerkers voor nodig. Het is daarom belangrijk om door het hele jaar heen aandacht te geven aan gezondheid.
Dat doen we met o.a. het aanbieden van stoelmassages, deskbikes en mindfulness trainingen, maar ook met de griepprik en preventief medisch onderzoek. De Live Well week geeft ons de kans om gedurende één week extra aandacht te vragen voor gezondheid en vitaliteit. We merken dat het medewerkers ook echt een stap verder brengt in hun bewustwording.”

Live Well week vol diverse activiteiten

Tijdens de Live Well week organiseren Roche vestigingen van over de hele wereld activiteiten die zijn gerelateerd aan thema’s als gezonde leefstijl, preventie en emotionele welzijn. Vestigingen geven zelf invulling aan een thema. Charlotte Tonnaer: “Wij starten de maandagochtend met een frisse ochtendwandeling, organiseren verderop de week een workshop Hatha Yoga, zorgen voor lekkere smoothies en krijgen een inspirerende lezing van een arts over leefstijl als medicijn.”
De activiteiten zijn erg divers, maar hebben alle als doel medewerkers verder te helpen met hun gezondheid en vitaliteit. Op het hoofdkantoor van Roche in Basel leren medewerkers bijvoorbeeld in een workshop beter omgaan met digitale hulpmiddelen zoals de laptop en de smartphone. Jezelf even loskoppelen en niet bang zijn om iets te missen dragen namelijk bij aan je mentale rust. In Sao Paolo gaan medewerkers met elkaar in gesprek over het opvoeden van kinderen in de 21ste eeuw, met alle uitdagingen van dien. En in Wenen geeft een arbeidspsycholoog uitleg over het omgaan met emoties.

Nieuwe pilot

Roche Nederland gebruikt de Live Well week ook regelmatig om een nieuw (gezond) initiatief uit te proberen. Dit jaar werkt Roche Nederland intensief samen met de arbodienst om de vitaliteit en fitheid van medewerkers te meten. 20 medewerkers kunnen hun conditie en herstelvermogen in tijden van rust en na een inspanning laten meten. Daarna wordt tijdens een gesprek met een coach achterhaald wat deze metingen betekenen en krijgen ze persoonlijk advies omtrent bijvoorbeeld conditieverbetering en omgaan met stress. Met de pilot streeft Roche ernaar om preventief met medewerkers in gesprek te gaan over hun gezondheid en hen te helpen een gezonde leefstijl erop na te houden. Als de ervaringen positief zijn, zal dit initiatief verder in de organisatie worden uitgerold en aangeboden.

Global Challenge

Extra bijzonder aan de Live Well week van 2018 is de Global Challenge. Dit is een challenge waar Roche medewerkers van over de hele wereld aan kunnen deelnemen. In teams van zeven doen medewerkers samen met andere teams wereldwijd mee aan een 100-daagse virtuele reis om de wereld. Hoe meer stappen het team zet, hoe meer locaties worden ontgrendeld. Wandelen, zwemmen, fietsen, yoga of dansen; elke stap telt en wordt bijgehouden met een activity tracker. Door in teams samen te werken en inzicht te krijgen in hoeveel stappen de teamleden hebben gezet, kunnen medewerkers elkaar stimuleren om nog actiever te participeren en andere teams in te halen. Na 100 dagen maakt Roche bekend welk team in totaal de meeste stappen heeft gezet en de virtuele reis als eerste heeft afgelegd. De 100 dagen staan voor de tijd die nodig is om aanzienlijke biomedische verbeteringen en aanpassingen in de leefstijl te realiseren. Met de Global Challenge investeert Roche ook na de Live Well week in de gezondheid en vitaliteit van medewerkers.