Media Release

Woerden, 21.11.2017

Mag ik je iets vragen? MS heb je niet alleen

 

Leven met Multiple Sclerose (MS) is niet altijd makkelijk. Dat geldt voor mensen met MS, maar ook voor hun partner, familie, vrienden en collega’s. MS heb je namelijk niet alleen. Ook voor naasten is het soms lastig om goed om te gaan met alle onzekerheden. Een gesprek zorgt dan vaak voor meer begrip. Roche Nederland heeft om die reden het platform MShebjenietalleen.nl ontwikkeld. Met dit platform willen we het gesprek tussen naasten en mensen met MS stimuleren.

Roche Nederland vindt het belangrijk dat er aandacht is voor het leven met MS, en dat deze chronische ziekte partners, familieleden, vrienden of collega’s raakt. Het platform MShebjenietalleen.nl geeft meer inzicht in MS, maar laat vooral zien dat naasten niet alleen zijn. Op de website kunnen naasten hun ervaringen delen. Over hoe zij omgaan met de zorg van hun naaste met MS, hoe ze ondanks de ziekte van elkaar genieten of hoe ze praktische zaken hebben geregeld. Daarnaast staan er artikelen over onderwerpen waar naasten vast eens tegenaan zijn gelopen, zoals boosheid of wat je als werkgever kunt betekenen voor je werknemer met MS. Er staan filmpjes van gesprekken met mensen met MS en hun naasten die inspiratie kunnen bieden. Met behulp van vragen uit de MS gespreks-app kunnen naasten zelf ook MS gerelateerde onderwerpen bespreekbaar maken in hun eigen omgeving.

De website is op zondag 19 november, de Nationale MS dag, gelanceerd. Roche Nederland was op deze dag aanwezig op het Nationale MS dag in Utrecht, georganiseerd door het Nationaal MS fonds.

De eerste reacties op het initiatief MShebjenietalleen zijn hartverwarmend. De reacties op Facebook laten zien dat de mensen het filmpje van Mathijs (MS) en Hennie als eerlijk en openhartig ervaren. Het wordt als sterk ervaren hoe moeder en zoon met elkaar praten over MS. Het filmpje is al binnen een paar dagen door duizenden mensen bekeken.

Roche zet zich al 120 jaar in om doorbraken te realiseren voor mensen met een aandoening. Dat gaat verder dan het ontwikkelen van medicatie, ook de zorg daaromheen, zoals het platform MShebjenietalleen.nl. In ons onderzoek richten we ons op aandoeningen die nog veel aandacht behoeven, zoals MS.