Media Release

Woerden, 17.11.2017

Melanoominfo.nl beschikbaar

 

Aanvulling op gesprek tussen de arts en patiënt

Vanaf vandaag is de website melanoominfo.nl beschikbaar. Bedoeld voor patiënten met gemetastaseerd huidmelanoom. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Het aantal nieuwe gevallen neemt toe met de leeftijd. Afgelopen jaar kregen ongeveer 15.800 mensen huidkanker. Het betrof 6.800 nieuwe gevallen van melanoom. Ongeveer 20% van alle patiënten met melanoom krijgt uiteindelijk metastasen.

De informatie van de website melanoominfo.nl is tot stand gekomen in samenwerking met patiëntenorganisatie Stichting Melanoom. Het vinden van goede, betrouwbare informatie over melanoom, verzameld op een plek, kan lastig zijn voor patiënten. Op de website vindt de patiënt onder andere tips over leven met uitgezaaid melanoom en informatie voor naasten, zoals de partner of verzorger. Ook algemene informatie over de behandeling komt aan bod. Allemaal relevante informatie voor de patiënt.

Gesprek arts en patiënt

Ter aanvulling op het gesprek tussen de arts en patiënt met gemetastaseerd huidmelanoom zijn er informatiekaartjes ontwikkeld om melanoominfo.nl onder de aandacht te brengen. Deze kaartjes zijn bedoeld om mee te geven aan de patiënt en kunnen eenvoudig worden bewaard.

Het uitgangspunt van Roche is ‘Doing now what patients need next’. Dat houdt ook in het opzetten en implementeren van voorlichting voor patiënten. Zo maakt Roche ook jaarlijks onderdeel uit van het voorlichtingsteam rondom de Nationale Huidkankerdag, samen met onder andere Stichting Melanoom, Huidpatiënten Nederland, KWF en de beroepsvereniging van Nederlandse Dermatologen (NVDV).