Media Release

Woerden, 03.04.2018

Patiëntenorganisatiedag – ‘Geen innovatie zonder co-creatie’

Op 21 maart 2018 organiseerden we de elfde Patiëntenorganisatiedag. De dag had als thema ‘Geen innovatie zonder co-creatie’. Nu is zowel het tekstverslag als de korte video beschikbaar, met zeer nuttige informatie over de bijeenkomst. Niet alleen voor de patiëntenorganisaties, maar eigenlijk voor iedereen binnen de gezondheidszorg. Immers de patiënt is en blijft het uitgangspunt in de zorg.

Samenwerking, partnerships en co-creatie zijn sleutelwoorden om tot innovatie, oplossingen en een toekomstbestendige organisatie te komen. Philip Idenburg, oprichter BeBright, en Edith Mulder, directeur Oogfonds, hebben tijdens de dag de onderwerpen innovatie en co-creatie vanuit hun expertise besproken. De dagvoorzitter, Roderik van Grieken, leidde aan het eind van de dag een energiek Lagerhuisdebat.

Verder zijn er verschillende co-creatie sessies gehouden. In een eerdere uitnodiging aan de mensen die zich hadden ingeschreven, is de vraag gesteld tegen welke uitdagingen zij aanlopen. Op basis van de input zijn een viertal vragen geformuleerd, waarop we op 21 maart in groepen een antwoord hebben proberen te vinden.

De 4 vragen zijn:

  • Op welke manieren kun je als patiëntenorganisatie samenwerken met externe partners voor het vinden van vrijwilligers en bestuursleden?
  • Hoe kunnen patiëntenorganisaties samenwerken met (zorg)professional om vanuit co-creatie tot een passend zorgaanbod te komen?
  • Hoe kun je als patiëntenorganisatie samenwerkingsverbanden aangaan zonder daarbij de eigen identiteit te verliezen?
  • Op welke manier kunnen wij door middel van samenwerking technologische voorzieningen stimuleren die bijdragen aan een verbetering van de patiëntenzorg?

Roche bedankt alle betrokkenen, en met name de programmacommissie, sprekers en dagvoorzitter, voor het realiseren van deze zeer geslaagde dag. En we zijn blij om de leerpunten op deze manier te kunnen delen. Het motto van Roche is: ‘Doing now what patients need next.’

Bekijk en lees wat essentieel is voor het voortbestaan van patiëntenorganisaties.

Bekijk de video van de Patiëntenorganisatiedag 2018
Download het verslag Patiëntenorganisatiedag 2018