Media Release

Woerden, 01.02.2018

Voor vierde keer op rij heeft Roche het certificaat voor Top Employer verdiend!

Top Employers Institute is een wereldwijde organisatie die zich richt op het certificeren en erkennen van werkgevers die zeer goede arbeidsvoorwaarden bieden. De afgelopen drie jaar is Roche gecertificeerd als Top Employer en ook dit jaar is het certificaat aan ons uitgereikt. Op 1 februari 2018 was de uitslag. Isabelle Sandbergen, HR Director bij Roche geeft inzicht in wat het certificaat precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is om deze titel te ontvangen.

Wat betekent het voor Roche om het certificaat Top Employer te ontvangen?

Roche heeft als ambitie om health care innovaties op het hoogste niveau te brengen, met de hoogste integriteit en de beste reputatie. Dan moet je als werkgever positief onderscheidend zijn. Daarom vinden wij het belangrijk om onze arbeidsvoorwaarden jaarlijks te laten toetsen door een onafhankelijk instituut. Top Employer is daar zeer geschikt voor, het certificeringstraject is intensief, waarbij vele aspecten worden bekeken. Naast dat we het belangrijk vinden om het certificaat te krijgen, geeft het ons ook belangrijke verbeterpunten mee. Zo weten wij waar wij aan kunnen werken om onze ambitie waar te maken.

Welke rol speelt het certificaat in de werving van nieuwe medewerkers?

Regelmatig krijgen we positieve feedback van onze sollicitanten en nieuwe medewerkers. Het feit dat Roche herkenbaar is als Top Employer, heeft hun keuze voor Roche versterkt. Maar ook de bestaande medewerkers zijn er trots op te werken bij een "Top Employer".

Wat is onze sterkte als Top Employer?

Roche heeft een sterke Talent Strategy en biedt medewerkers goede carrièremogelijkheden. Er is veel doorgroei en medewerkers krijgen de kans hun eigen carrière vorm te geven. Het meest trots zijn we op onze sterke cultuur. Er is bij Roche veel oog voor professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, ditzelfde geldt voor health & wellbeing. Dit zie je terug in de Roche Leadership Commitments zoals onder andere de focus op empowerment, cross functionele samenwerking en decision-making.

Wat is een belangrijke aanbeveling voor Roche geweest en wat hebben wij ermee gedaan?

Vorig jaar merkten we dat ons onboardingproces, verbetering nodig had, daar zijn we nu onder andere druk mee bezig. Het doel daarbij is nieuwe medewerkers al in een vroeg stadium zich thuis laten voelen bij Roche. Dit geeft zowel de nieuwe collega als de afdeling een boost. Dat geeft energie en zorgt voor een positieve start!