Media Release

Woerden, 20.11.2018

Roche introduceert onboarding app voor nieuwe medewerkers

Roche introduceert een onboarding app voor nieuwe medewerkers. De app biedt praktische informatie, leuke weetjes en handige checklists die belangrijk zijn voor de eerste werkperiode. De app is onderdeel van een breder HR beleid waarbij continue wordt gestreefd naar een optimale ondersteuning van alle medewerkers.

 

 

“Het is altijd spannend om aan een nieuwe baan te beginnen.” Zegt Isabelle Sandbergen, HR Directeur bij Roche Nederland. “Met de app willen we onze nieuwe collega’s daarom op een laagdrempelige manier kennis laten maken met ons verhaal, onze cultuur en onze missie. Met de app werken we ook aan een uniforme overdracht van alle belangrijke informatie voor nieuwe medewerkers. Er staan ook praktische zaken in zoals hoe je een vergaderruimte kunt reserveren en waar je alle nieuwsberichten kunt vinden. Voorheen was er veel e-mail contact met nieuwe medewerkers en er was een verschil in wat voor informatie op welke manier werd aangeboden. Nu is een groot deel van de informatie ook op de app te vinden.”

Medewerkers krijgen de informatie op de app, Appical genaamd, in drie fases aangereikt; na het tekenen van het arbeidscontract, op de eerste werkdag en na een maand te hebben gewerkt. Hiermee wordt per fase relevante informatie gedeeld. De eerste nieuwe medewerkers hebben inmiddels toegang gekregen tot de app en gebruiken hem om binnen Roche wegwijs te worden.

Maurice van Beek, Country Study Officer: “Ik vond het leuk om met een interactieve app alvast kennis te maken met Roche! Voor mij was het ook nog eens mijn allereerste baan en daarom was het fijn om zo al een idee te krijgen van wat ik allemaal kan verwachten. De checklist van de app vind ik ook erg handig omdat het wat structuur en duidelijkheid geeft aan de bergen informatie van de eerste werkdag. Ik geef de app 5/5 sterren.”

Top Employer

“Roche heeft dit jaar voor de vierde keer op rij het certificaat voor Top Employer in ontvangst mogen nemen en daar zijn we trots op. We hebben natuurlijk ook verbeterpunten meegekregen, en het onboarding proces was daar een van. Daar zijn we direct mee aan de slag gedaan en we hopen dat we met de app nieuwe medewerkers informatie op een compacte manier aanbieden en een fijne eerste werkperiode bezorgen.” vertelt Isabelle Sandbergen.

Naast de app biedt Roche ook het buddysysteem aan waarbij nieuwe medewerkers begeleid worden door medewerkers die tussen half jaar en twee jaar werken bij Roche en recente starters ervaring hebben.