Media Release

Woerden, 21.06.2018

Roche partner Alliantie Nederland Rookvrij

Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij en Guido Hallie (links), Patient Relations Manager bij Roche.

Roche ontwikkelt en produceert niet alleen innovatieve medicijnen. We gaan verder dan dat. Roche wil bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten door zorg in Nederland te verbeteren en te vernieuwen. Daar hoort in onze visie ook het voorkomen van ziektes bij.

Zo weten we dat roken een van de belangrijke oorzaken van kanker is. Daarom vinden we het belangrijk om mee te werken aan de beweging ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Daarmee streven we naar een rookvrije omgeving voor kinderen. Zodat zij in een gezonde omgeving kunnen opgroeien, zonder mee te hoeven roken of in de verleiding te komen om zelf te gaan roken.

Rookvrije Generatie

Alliantie Nederland Rookvrij is een initiatief van Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Het is een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties die zich inzetten voor een Rookvrije Generatie. Door krachtenbundeling is de Alliantie beter in staat om succesvol bij te dragen aan een rookvrij Nederland.

Doing now what patients need next

‘Meewerken aan het realiseren van een Rookvrije Generatie past heel goed bij onze missie ‘Doing now what patients need next’, aldus Guido Hallie, Patient Relations Manager bij Roche. ‘We zijn nu bezig communicatie op te zetten vanuit de wereld van de kinderen. Het doel is een positieve boodschap uit te dragen om uiteindelijk kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien.’

Lees meer over de Rookvrije Generatie.