Media Release

Utrecht, 16.10.2018

Subsessie over personalised healthcare op data-driven healthcare congres

Op 8 november vindt in Utrecht de derde editie plaats van het Data-driven healthcarecongres. Onderdeel van het programma is een bijeenkomst over personalised healthcare door Jeske Timmermans van Roche Nederland. Personalised healthcare betekent een nieuw ecosysteem voor de zorg. Om de kracht van big data te ontsluiten moeten alle partijen in de zorg op een nieuwe manier samenwerken.

Waarom dit belangrijk is:

  • Ieder mens is uniek: genetisch profiel, persoonskenmerken, levenstijl. Door geanonimiseerde data van patiënten aan elkaar te koppelen wordt het veel beter te voorspellen welke behandeling wel en wat niet werkt.
  • Het huidige systeem is daar niet op ingericht: zorgpartijen moeten samenwerken om een nieuw ecosysteem in te richten.
  • Roche zet al sinds 2006 in op personalised healthcare en werkt daarbij samen met UMC’s, topklinische ziekenhuizen  en andere kennispartners.

Met behulp van onder andere next generation DNA sequencing zijn artsen in staat om  betere behandelingen voor hun patiënten te vinden. Deze bijeenkomst is interessant voor zorgverleners die graag deel uit willen maken van de voorhoede die werkt aan nieuwe duurzame zorg met behulp van genomic profiling en Big Data. 

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Personalised Heathcare en hierover in gesprek gaan met andere professionals? Meld je dan hier aan voor de PHC groep op LinkedIn.