Media Release

02.12.2020

Bijzondere heropening kantoor zonder medewerkers

Maandag 16 november is onder bijzondere omstandigheden het gerenoveerde kantoor in Woerden voor medewerkers heropend. Bijzonder omdat er er geen medewerkers aanwezig waren op kantoor. In deze coronaperiode werken onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis. Dus werd de opening virtueel gevierd.

Het afgelopen half jaar was ons kantoor gesloten voor een ingrijpende interne verbouwing. Alhoewel er tot het einde van het jaar nog werkzaamheden plaatsvinden, was het wel alvast tijd om met medewerkers het resultaat te delen. “Al in 2017 hebben we de afweging gemaakt: renoveren of verhuizen. Renoveren bleek de beste optie. Achteraf gezien bleek het goed uit te pakken om juist in deze periode het kantoor te verbouwen,” zegt projectleider Anja van Wijk. “Tijdens de verbouwing zou het kantoor namelijk voor een deel open blijven. Sinds de pandemie werkt iedereen thuis, met als gevolg dat het kantoor volledig dicht kon. Dit heeft twee voordelen: medewerkers ondervinden geen hinder van de verbouwing en de verbouwing kan sneller doordat we geen rekening hoeven te houden met opening van het kantoor.”

Samenwerken centraal in het nieuwe concept

“We missen de medewerkers enorm,” zegt Sheri Morin. “Maar wij vinden het belangrijk dat iedereen gezond en veilig is. Het is prioriteit om de coronapandemie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Daar werken we als Roche hard aan mee, onder meer door het leveren van testmateriaal om te zien of iemand besmet is. En natuurlijk werken we thuis zolang dat nodig is.”

Als de werknemers van Roche weer naar Woerden kunnen treffen ze een modern kantoor aan, gemaakt van duurzame materialen. Ook zijn materialen hergebruikt en er is veel aandacht voor een gezonde werkomgeving. De inrichting van het kantoor is gericht op ontmoeten, kennisuitwisseling en (digitaal) samenwerken. De verschillende ruimten ondersteunen onze agile manier van werken in kort cyclische sprints en korte overlegmomenten, maar ook in creatieve sessies als design thinking en co-creatie. Daarnaast is er ook gedacht aan ruimten voor een combinatie van sociaal, ontspanning en overleg.

Bijzondere aandacht voor de patiënt

Wij hebben een passie voor het verbeteren van de levens van patiënten. Als reminder voor wie we werken en waarom, loopt de patiënt als een rode draad door ons interieur. Letterlijk en figuurlijk. Zo verbindt een rood touw de geschiedenis van Roche, loopt een rode hartslag over de werkvloer, staan er quotes van patiënten op de muur, maar er zijn ook subtiele reminders als een rode stoel, lamp of vloerkleed. “Op deze manier worden we continu herinnerd aan onze missie: vandaag doen wat patiënten morgen nodig hebben,” zo besluit Sheri.

 

Onze verbouwing is mede tot stand gekomen met YNNO, BuroBas en To Build.