Media Release

Woerden, 24.06.2019

Roche Children's Walk 2019

Bij Roche geloven we dat kinderen in nood, waar ook ter wereld, geholpen moeten worden om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Dat is de reden waarom op 25 juni 2019 over de hele wereld Roche-collega's samenkomen voor de jaarlijkse Roche Children's Walk.

Sinds de eerste Walk in 2003 hebben ruim 230.000 Roche-werknemers meer dan 18 miljoen Zwitserse franks opgehaald voor projecten die ten goede komen aan kinderen over de hele wereld.

Waarom doen we dit?

Werknemers in Roche-vestigingen in de gehele wereld vragen aandacht, doneren zelf en ontvangen sponsoring voor die kinderen die het meest behoefte hebben aan ondersteuning. Roche verdubbelt alle bijdragen. Het opgehaalde geld gaat naar onderwijs, voeding, basis medische hulp en sociale ontwikkeling.

De wereldwijde geldstromen lopen via de Roche Employee Action and Charity Trust (Re&Act), een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling. Re&Act werkt samen met een aantal niet-overheidsorganisaties om kinderprogramma's in ontwikkelingslanden (zoals Malawi, Ethiopië, Nepal en de Filipijnen) te ondersteunen.

Roche Children's Walk helpt om op lange termijn een duurzame verandering te bewerkstelligen. Bijvoorbeeld door in Malawi te helpen bij het bouwen van scholen, klaslokalen en weeshuizen. En door kinderen te voorzien van voedsel en schoon water.

 

children's walk why we do it
Een schoolklas in Malawi