Media Release

Woerden, 22.06.2020

Een stroomversnelling in de zorg

 

De uitbraak van Covid-19 heeft de zorgsector zeer zwaar op de proef gesteld. Er moest snel, lang en hard gewerkt worden om alle coronapatiënten op te vangen en tegelijkertijd andere spoedeisende hulp te blijven verlenen. Dat is in de eerste plaats gelukt dankzij de enorme inzet van alle zorgprofessionals. De versnelde introductie van nieuwe, innovatieve tools en werkwijzen heeft hen daarbij geholpen.

Het is zaak om die nieuwe manieren van werken en die nieuwe technologieën vast te houden, zegt Daan Dohmen in zijn column hieronder. Die kunnen ons immers ook helpen om het hoofd te bieden aan de uitdagingen waarvoor de zorgsector al langer staat, zoals de vergrijzingsgolf en het toenemende tekort aan handen aan het bed. Deze bijlage staat in het teken van zorginnovaties, al dan niet versneld door de coronacrisis. Naast gevaar biedt een crisis ook kansen – die moeten we niet onbenut voorbij laten gaan.

Alle artikelen zijn ook online te lezen:

 

Daan Dohmen

Vertrouwen op creativiteit, column van Daan Dohmen; er vindt nu volop innovatie plaats in de zorgsector en dat moeten we zien vast te houden, zegt Daan Dohmen, CEO van Luscii en lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

Lees meer

Peter Noordzij

Zorgdata zijn cruciaal bij de aanpak van corona; COVID-19 heeft ook in het St. Antonius Ziekenhuis de innovatie aangejaagd. Welke stappen hebben de medisch specialisten gezet

Lees meer

Bart van den Boogaard

Zo kan elke patiënt de aandacht en expertise ontvangen die nodig zijn; Bart van den Bogaard: ’Specialisten kunnen ‘anytime, anywhere’ alle relevante patiënteninformatie raadplegen én bespreken.’

Lees meer

 

Crises jagen innovatie aan; welke gebieden maken dezer dagen een snelle ontwikkeling door?

Lees meer

Peter Kapitein

De juiste mensen samenbrengen tegen kanker’; samen met zijn enorme netwerk wil Peter Kapitein, voorzitter van Inspire2Live, de ziekte waar hij aan leed, onder controle brengen.

Lees meer

AMR: de onstuitbare sluipmoordenaar; wat kunnen we doen om te voorkomen dat ziekmakende bacterieën die resistent zijn tegen medicijnen straks wereldwijd miljoenen slachtoffers maken.

Lees meer