Media Release

Woerden, 05.12.2018

Global Challenge: op naar de tweede helft!

Eind september startte de Global Challenge; een 100-daagse virtuele reis om de wereld. In teams van zeven doen medewerkers samen met andere teams wereldwijd mee aan deze uitdaging. Inmiddels zit de eerste helft van de Global Challenge erop. 105 medewerkers van Roche hebben de afgelopen weken extra aandacht besteed aan hun gezondheid. Bij elkaar hebben de 15 teams tot nu toe 32.480 km gelopen. Van de 168 teams wereldwijd staan momenteel zelfs twee Nederlandse teams in de top 10. Hoe is de eerste helft van de Challenge bevallen en hoe motiveren teamleden elkaar om tot het eind van de challenge actief te blijven? Matthijs van Heusden, Janita Kuijper-Compaan en Marijn Roos aan het woord.

Matthijs van Heusden, HR Officer:

"Ik ben zelf altijd bezig met challenges: een maand geen alcohol, afvallen, gezond eten. Met wisselend succes overigens. Met de Global Challenge komt alles bij elkaar. Ik heb nu al 6 weken geen alcohol gedronken, terwijl ik echt kan genieten van een biertje. Daarnaast sport ik nu vier keer per week en eet ik gezonder waardoor ik al 5 kg ben afgevallen. Op kantoor zitten we vaker op deskbikes om het minimale aantal stappen van de challenge  te halen.

Ik vind de Global Challenge leuk en uitdagend, ik word er fanatiek van. Zo haalde ik vorige week één dag de 10.000 stappen niet. Dat gaat bij mij wel wringen, want ik moest en zou 100 dagen lang minimaal 10.000 stappen zetten. Tegelijkertijd is het erg stimulerend. Laatst ging ik tot laat uit eten met vrienden. Daarna pakte ik mijn scooter en reed ermee naar mijn vriendin. Het was al kwart voor twaalf ’s nachts. Ik zag op mijn activity tracker dat ik nog maar 80 stappen hoefde te zetten om 10.000 stappen te halen voor die dag, dus parkeerde ik mijn scooter en liep heen en weer op het fietspad totdat ik mijn doel had bereikt! Bizar eigenlijk.

Nu ik zie dat ik door slechts enkele veranderingen ben afgevallen en me lekkerder voel ben ik gemotiveerd om ook na 100 dagen bewust om te gaan met mijn gezondheid. Benieuwd of dat ook echt lukt! Het zal vast wel iets moeilijker worden omdat je niet meer in een team zit, maar voor nu ga ik zeker door tot het einde en hoop ik dat ik nog 5 kg afval.”

 

Janita Kuijper-Compaan, Team Assistant:

“Met ons team Power Vrouwen zijn we op dit moment 7e van de 168 teams wereldwijd. En we hebben ons voorgenomen om in de top 10 te blijven.  We stimuleren elkaar door samen tussen de middag te wandelen en we hebben een eigen appgroep waarin we elkaar complimenteren. In Power Vrouwen zitten een paar sporters, dus hun hoge scores stimuleren anderen in het team om in ieder geval de 10.000 stappen te zetten. Ik doe met name mee aan de Challenge vanwege de teamspirit. Het geeft competitie en een binding met je team. Ik vind het grappig. Natuurlijk zorgt het ook voor meer bewustwording, waardoor ik gezondere keuzes maak. Mooi dat we gezondheid met fun op deze manier kunnen combineren.

 

Marijn Roos, Contract Specialist:

“Vroeger fitnesste ik veel, maar de laatste tijd kwam het er niet meer van. Ik voelde me daardoor niet zo lekker. De huisarts adviseerde me om weer te sporten. Voor mij kwam de Global Challenge dus als geroepen. Ik heb de persoonlijke drive om meer op mijn gezondheid te letten en ik ben blij dat het ook vanuit Roche wordt gestimuleerd. Ik vind het leuk dat ik in teamverband met collega’s bezig kan zijn met mijn gezondheid. We hebben een goede teamcaptain die elke ochtend fruit voor ons haalt en ons ook in het weekend vraagt wat voor actiefs we gaan doen. Dat werkt prima.

Door de Global Challenge eet ik regelmatiger en sport ik elke avond. We hebben thuis fitnessapparaten, dus de drempel om te sporten is heel laag. Daarnaast probeer ik erop te letten dat ik genoeg slaap. Ik woon in de buurt dus tussen de middag kan ik zelfs naar huis om met de hond te wandelen. Voorheen zou ik blijven staan en de hond achter de bal aan laten rennen. Nu ben ik zelf actief en wandel ik mee. Door deze veranderingen voel ik me fitter en relaxter. Aan het eind van de dag voel ik me voldaan dat ik ook aan mezelf heb gewerkt. Ik heb meer uithoudingsvermogen en ik zit lekkerder in mijn vel, heb een stukje eigenwaarde terug. Ik vind het goed dat een werkgever ruimte creëert en je faciliteert om met je gezondheid bezig te zijn. Dus ik maak er nu graag gebruik van, maar ook na de 100 dagen is het voor mij niet voorbij!”