Media Release

Woerden, 11.01.2019

HAYAcintentenactie voor jongvolwassenen met kanker

Op vrijdag 11 januari 2019 organiseert het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform met de Nederlandse hyacintenkwekers voor de vijfde keer de HAYAcintenactie. In achttien verschillende ziekenhuizen door heel Nederland verkopen vrijwilligers zoveel mogelijk snijhyacinten. De opbrengt gaat naar het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform, een kennis- en zorgnetwerk dat is opgericht om overleving en kwaliteit van leven van jongvolwassenen met kanker (Adolescent & Young Adults) te verbeteren.  

Sinds 2015 doneren de Nederlandse hyacintenkwekers en bloemenveiling Royal FloraHolland hyacinten aan het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform. Elk jaar verkopen AYA’s samen met medewerkers van ziekenhuizen en vrijwilligers vanuit Roche Nederland bosjes hyacinten met als doel een mooi bedrag op te halen. In 2018 bracht de actie ruim €22.000 op. Het geld wordt onder andere ingezet om wetenschappelijk onderzoek te doen en leeftijdsspecifieke zorg te bieden, zowel op medisch als op psychosociaal vlak.

Op vrijdag 11 januari zijn de bijna 40 vrijwilligers te vinden in onder andere het Antoni van Leeuwenhoek, RadboudUMC, Medisch Spectrum en UMCG. Dit jaar zal naast de verkoop van snijhyacinten in de ziekenhuizen, voor het eerst ook een actie met pothyacinten plaatsvinden in alle tuincentra van Ranzijn.