Media Release

Bazel, 05.03.2019

Roche presenteert sterke jaarcijfers over 2018

Roche heeft met een omzet van 56,8 miljard Zwitserse frank een goed jaar achter de rug, blijkt uit de jaarcijfers over 2018. De omzet is, zowel bij de farmaceutische als de diagnostische divisie, met 7% gestegen. De stijging bij de farmaceutische divisie komt voornamelijk door medicijnen tegen kanker, hemofilie en MS. De diagnostische divisie deed het met name goed door de vraag naar immunodiagnostische oplossingen.

Severin Schwan, CEO van Roche Group: “In 2018 realiseerde Roche een mooie groei in beide divisies. Ik ben blij dat steeds meer patiënten die vechten tegen ernstige ziekten zoals kanker, hemofilie en MS, baat hebben bij onze innovatieve geneesmiddelen en gepersonaliseerde behandelingen.“  

In 2018 kreeg Roche een recordaantal van 27 goedkeuringen van medicijnen, inclusief 23 nieuwe belangrijke indicaties. Hiermee slagen we in het realiseren van onze ambitie om meer en sneller innovatieve geneesmiddelen te ontwikkelen voor ziektes waar nu nog geen (goede) behandeling voor is.

Op dit moment heeft Roche 17 nieuwe geneesmiddelen in de laatste fase van ontwikkeling. Deze geneesmiddelen behandelen een breed scala aan ziektebeelden. De positieve financiële resultaten van 2018 bieden ruimte en zijn cruciaal om te kunnen blijven investeren in nieuwe geneesmiddelen en therapieën.

Personalised Healthcare

In 2018 heeft Roche ook belangrijke stappen gezet om Personalised Healthcare verder te ontwikkelen. Zo heeft Roche onder andere Flatiron Health  en Foundation Medicine overgenomen. Flatiron Health maakt real world data van patiënten toegankelijk voor onderzoek, zodat andere patiënten daarvan kunnen profiteren.  Foundation Medicine ontwikkelt testen die genetische afwijkingen in de kanker van een patiënt kunnen identificeren. Met deze specifieke diagnostische testen kunnen artsen beter voorspellen hoe goed een patiënt zal reageren op de behandeling van een ziekte. Dankzij deze testen kan zorg op maat worden aangeboden, oftewel voor iedere patiënt de juiste therapie op het juiste moment.