Media Release

Woerden, 25.03.2019

Jongeren hebben de toekomst

Patiëntenorganisatiedag bij Roche

Op donderdag 28 maart vindt de jaarlijkse Patiëntenorganisatiedag plaats. Zo'n 100 mensen (bestuurders, vrijwilligers) van meer dan 50 patiëntenorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld. Het thema van de dag is hoe je als patiëntenorganisatie jongeren boeit en bindt.

Wanneer het gaat over de vraag hoe je een toekomstbestendige patiëntenorganisatie wordt, rijst de vraag hoe je de volgende generatie, jongeren, bereikt en betrekt. Jongeren hebben andere verwachtingen, begeven zich op andere platforms en maken veelal gebruik van social media. Op welke manier ga je als patiëntenorganisatie hiermee om? Sprekers op deze dag zijn onder andere Tim Hofman en Nina Hoek van Dijke. Tim weet als geen ander jongeren te bereiken en presenteerde eerder het programma 'Je zal het maar hebben'. Nina is oprichter en eigenaar van het communicatiebureau Jong & Je Wil Wat, gespecialiseerd in de doelgroep jongeren.

Daarnaast zullen Tineke Markus en Paula Langkamp vanuit patiëntenorganisaties hun ervaringen vertellen om jongeren te binden en te boeien. Tineke vanuit de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging, Paula vanuit JONG met Diabetes. Dagvoorzitter is Roderik van Grieken, directeur Nederlands Debat Instituut.

Het programma van de Patiëntenorganisatiedag is onafhankelijk samengesteld door de programmacommissie, in samenwerking met Flevum, een platform dat zich richt op het verbinden van mensen en organisaties.

Programmacommissie Patiëntenorganisatiedag 2019:
Doreen Boeijen (Diabetes Vereniging Nederland)
Edith Mulder (Oogfonds)
Rebiha Lamara (IPSO)
Rianne Wisgerhof (Nationaal MS Fonds)

patientenorganisatiedag 2019