Media Release

Woerden, 17.12.2018

Kerstdonatie voor Stichting ABC

Trudi Jeninga en Hank Gronheid nemen de donatie in ontvangst. (V.l.n.r. Corafien Kuck, Franchise Lead, Guido Hallie, Patient Relations manager, Trudi Jeninga, taalambassadeur bij Stichting ABC en Hank Gronheid, oprichter Stichting ABC)

Elk jaar steunt Roche tijdens kerst een goed doel in plaats van kerstkaarten te verzenden. Dit jaar is er gekozen voor Stichting ABC, een stichting van en voor laaggeletterden in Nederland. Namens Roche overhandigden Corafien Kuck en Guido Hallie de donatie aan oprichter Hank Gronheid en taalambassadeur Trudi Jeninga.

Stichting ABC behartigt de belangen van laaggeletterden in heel Nederland. Dit doet zij door in gesprek te gaan met gemeenten en organisaties als de UWV. Daarnaast stimuleert de stichting wetenschappelijk onderzoek en organiseert zij ontmoetingen tussen onder andere docenten en laaggeletterden.

Roche kwam in aanraking met de stichting tijdens het ontwikkelen van boekjes over borstkanker voor laaggeletterden. De teksten van de boekjes zijn voor publicatie voorgelegd aan een testpanel van Stichting ABC. Het panel bestaat uit taalambassadeurs die beoordelen of teksten helder zijn voor mensen die moeite hebben met lezen. Trudi Jeninga is een van de taalambassadeurs die de teksten van Roche heeft beoordeeld. Zowel Trudi als Hank Gronheid, de oprichter van Stichting ABC zijn verheugd met de donatie van €2500.

Hank Gronheid: “Het is fantastisch dat we deze donatie hebben gekregen. We werken met vrijwilligers en kunnen dit bedrag goed gebruiken voor de trainingen van onze taalambassadeurs. Het is mooi dat Roche het belang van ons werk inziet en graag een bijdrage wil leveren.”