Media Release

Woerden, 05.02.2020

Maak je zorginnovatie mogelijk met de Patient Innovation Award

Sinds kort kunnen projecten weer worden ingediend voor de Patient Innovation Award. De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een project dat op een innovatieve manier bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met een ziekte of aandoening. De winnaar ontvangt een bedrag van maximaal €20.000 om het project te realiseren.

 

Ziek zijn heeft een grote impact op het leven van mensen. De wereld van patiënten en naasten staat vaak compleet op z’n kop. Gelukkig worden er regelmatig initiatieven opgezet om patiënten te ondersteunen, bijvoorbeeld bij het organiseren van huishoudelijke taken of bij het nemen van beslissingen rondom hun werk. Met de Patient Innovation Award wil Roche een stimulans geven aan innovatieve projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten.

In 2019 was Vitaliteitsproject IVY de winnaar van de Award. De IVY-app is ontwikkeld om borstkankerpatiënten te helpen aan een vitaler zelfbeeld. Het project kreeg van zowel de vakjury als het publiek de meeste stemmen. Het gewonnen bedrag zet winnares dr. Ester Siemerink in voor de verdere ontwikkeling van de app.

Inspiratiedag

Dit jaar krijgen de inzenders ook de kans om deel te nemen aan een inspiratiedag. Op deze dag vertelt een innovatieve zorgondernemer over zijn of haar ervaringen met start-ups en scales-ups. Business coaches lichten het verschil toe tussen een goed en excellent projectvoorstel en inzenders kunnen daarnaast break-out sessies bijwonen over o.a. big data, clinical research en marketing. Uit alle inzendingen wordt een top drie gekozen door een deskundige vakjury. Van de top drie wordt een professionele promotievideo gemaakt op basis waarvan het publiek kan stemmen. De uitreiking vindt plaats op 6 oktober.

Aanmelden

Ben jij ook bezig met een innovatief project dat bijdraagt aan het welzijn van patiënten? En voldoet het project aan de voorwaarden? Meld je voor 14 april 2020 aan. Kijk voor meer informatie op www.patientinnovationaward.nl.