Media Release

Woerden, 06.12.2019

Meer energie door samenwerken voor de patiënt

Op 21 november 2019 vond de achtste editie van het congres ‘Vrouwelijke Leiders in de Zorg’ plaats. Ook een aantal Roche-collega’s nam deel aan deze inspirerende dag rond het thema ‘Buiten de lijnen kleuren’. Alle bezoekers ontvingen een verhalenbundel waarin vrouwen vertellen hoe zij buiten de lijnen kleuren. Sheri Morin, Chief Purpose Officer Roche Nederland, is één van hen. Lees hier haar verhaal:

 

“Elke transformatie start met een sterk doel en visie. Bij Roche is dat het sneller ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen en gepersonaliseerde behandelingen voor de patiënten van nu en morgen. We realiseerden ons dat de technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan. Het zorglandschap is aan het veranderen wat ook van ons vraagt dat wij niet vasthouden aan oude manieren van werken.  Om het juiste geneesmiddel bij de juiste patiënt op het juiste moment met de juiste service te krijgen, moeten we veel meer samenwerken met oude en nieuwe partners.”

“Met het leadershipteam én met het bedrijf zijn we op daarom op inspiratietour gegaan. We hebben gekeken hoe andere organisaties inspelen op wat hun klanten nodig hebben en daarvan geleerd. Zelf heb ik de afgelopen tijd heel veel chief transformation officers (CTO) ontmoet, zowel van grote als van kleine organisaties die significante veranderingen teweeg hebben gebracht. Ik wilde het waarom, het wat en het hoe écht goed begrijpen. En wat het opleverde voor hun cliënten en voor hun medewerkers.”

“Bij Roche Nederland zijn we vervolgens verschillende manieren van werken gaan uitproberen die we van buiten Roche geleerd hadden. Binnen drie jaar zijn we van een vrij normale traditionele hiërarchische organisatie naar een highly empowered platte organisatie getransformeerd waar mensen die zo dicht mogelijk bij de klanten werken. En dit levert enorm veel op! We krijgen veel positieve feedback. We worden nu meer en meer gezien als een zorgpartner die waarde creëert in plaats van een commercieel farmaceutisch bedrijf. Onze medewerkers voelen zich veel meer verantwoordelijk voor hun werkzaamheden, zijn meer betrokken, hebben meer energie, kunnen sneller leveren.”

“Als organisatie leveren wij vooral aan zorgprofessionals en zorginstellingen. Door goed samen te werken kunnen we helpen de zorg te verbeteren. Zo hebben we onlangs gezamenlijk een design-thinking sessie gedaan onder leiding van één van onze scrum-masters in een ziekenhuis om te ontdekken hoe de service naar de patiënten verder kan verbeteren. Dat heeft geresulteerd in het creëren van een eigen oplossing voor hun eigen ziekenhuis. Roche is, zeker in Nederland, het eerste farmaceutische bedrijf dat de totale overstap heeft gemaakt naar agile werken.”

“Toen we aan het begin van de transformatie stonden, hebben we een nieuw woord ontdekt: exhaustergized, een combinatie van exhausted en energized. In het begin kost het heel veel energie om onze manier van werken om te zetten. Maar nu levert het veel energie op!”