Media Release

Woerden, 16.09.2019

Over innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid

In het kader van ons mediapartnerschap met NRC XTR is op zaterdag 14 september 2019 weer een bijlage verschenen over gepersonaliseerde zorg. Dit keer ligt het accent op innovatie en duurzaamheid. Stuk voor stuk zijn de artikelen het lezen waard.

Nieuwe behandelmogelijkheden maken dat het gezondheidszorgsysteem zich voortdurend moet aanpassen. Dat gaat niet vanzelf. Soms vraagt het flink veel moed om het roer om te gooien, zoals Jetske van der Schaar in haar column laat zien. Samenwerking is cruciaal tussen alle partijen in de zorg, bewijzen Guido van den Boom en Nicole Blijlevens. Samenwerking bij het betaalbaar houden van de zorg, samenwerking bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Zoals het Erasmus MC waar onder meer samen gewerkt wordt aan grensverleggende kankertherapieën.

Innovatie is letterlijk van levensbelang voor patiënten: er zijn immers nog zoveel aandoeningen waar nog geen (goede) behandeling voor is. Voor Floor van Liemt kan de innovatie niet snel genoeg gaan. Farmaceuten nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Niet alleen door te investeren in nieuwe gepersonaliseerde behandelingen. Maar ook door te participeren in duurzaamheidsinitiatieven, zoals de Green Deal. Lees deze bijlage!

De artikelen zijn ook online verschenen. Klik hier:

Innovatie vraagt bovenal moed

‘Je grijpt elke strohalm aan om te overleven’

Hoe dure medicijnen toch beschikbaar komen

Baas in eigen zorg

‘Het is een race tegen de klok’

‘Farmaceuten, neem je maatschappelijke verantwoordelijkheid’