Media Release

Woerden, 17.01.2020

Roche Dialogues Amsterdam: hoe zorgen we voor één betrouwbare informatiebron over innovatieve behandelingen voor patiënten?

Op 4 februari vindt een nieuwe Roche Dialogue plaats in Amsterdam. Dit keer gaan we in gesprek over de informatievoorziening aan patiënten en artsen over innovatieve behandelingen. De ontwikkelingen in personalised healthcare gaan zo snel dat het voor zorgverleners vrijwel onmogelijk is om alles goed bij te houden. Patiënten zijn voor hun informatievoorziening afhankelijk van zorgverleners. Wat gebeurt er als zorgverleners ook niet op de hoogte zijn van behandelingen die goed kunnen werken voor de patiënt?

Tijdens de Roche Dialogues praten we over het gebrek aan een objectieve, betrouwbare informatiebron. Op dit moment wordt het rechtstreeks informeren van het algemeen publiek als reclame gezien. Informatie in de media is niet altijd juist of compleet, wat het lastig maakt voor patiënten om het te beoordelen. Zorgverleners kunnen niet op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en behandelingen. En zonder goede informatievoorziening voor patiënten en artsen is het onmogelijk om in de spreekkamer tot gedeelde besluitvorming te komen.

Op 4 februari brengen we onder leiding van Inge Diepman, bekend als presentatrice bij de VARA, zoveel mogelijk betrokkenen bij elkaar om na te denken over een oplossing voor dit probleem. De Roche Dialogues worden georganiseerd voor een breed publiek, waaronder zorgverleners, ziekenhuisbestuurders, betrokken burgers, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars en healthtech bedrijven. Doel van de Roche Dialogues is om de ontwikkeling naar een meer gepersonaliseerde zorg samen vorm te geven en oplossingen te vinden voor verschillende vraagstukken.

De sprekers op 4 februari zijn:

  • Jacquelien Noordhoek, directeur bij de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting
  • Leontien Nijland, chirurg bij de OLVG
  • Bart van den Bemt, Ziekenhuisapotheker bij de Maartenskliniek
  • Marloes Meddens, advocaat bij The Law Factory
  • Jan Güse, directeur bij Axon Healthcare

 

Kijk voor meer informatie op roche.nl/rochedialogues.