Media Release

Woerden, 10.12.2018

Roche erkend als mantelzorgvriendelijk bedrijf

Jan Anne van Dijk overhandigt de erkenning ‘Wij zijn mantelzorgvriendelijk’ aan HR Director Isabelle Sandbergen

Roche is door Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers, officieel erkend als mantelzorgvriendelijk bedrijf. De erkenning is een blijk van waardering en bevestiging dat Roche aandacht heeft voor het combineren van werk en mantelzorg. 

Jan Anne van Dijk, programmamanager Werk & Mantelzorg bij Mezzo overhandigde de erkenning aan Isabelle Sandbergen, HR-directeur bij Roche Nederland.  

Isabelle Sandbergen: “We zijn heel blij met de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Bij Roche vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich gehoord voelen en dat er veiligheid en vertrouwen is om met de leidinggevende in gesprek te gaan. Het is voor mantelzorgers een uitdaging om een goede balans te vinden tussen werk en privé en door dat bespreekbaar te maken kunnen we samen een oplossing op maat bedenken.”

Op dit moment combineert 1 op de 5 werknemers in Nederland mantelzorgtaken met werk. Ook Roche heeft medewerkers die naast hun werk de verantwoordelijkheid hebben over zorgbehoevenden in de familie of in de naaste omgeving. Daarom heeft Roche een eigen werkgroep Mantelzorg die eens in de zes weken het Mantelzorg Café organiseert waar medewerkers ervaringen met elkaar delen. Ook is er een online community opgericht om informatie te delen en elkaar een helpende hand te bieden. Mantelzorgers krijgen daarnaast de vrijheid om het werk zelf te organiseren en om bijvoorbeeld thuis te werken.