Media Release

Woerden, 23.11.2021

Roche in top-drie van meest duurzame bedrijven in de gezondheidszorg in de Dow Jones Sustainability Index

  • De ranglijst erkent Roche's inzet voor duurzaamheid als een integraal onderdeel van haar bedrijfsstrategie
  • Roche presteerde bijzonder goed in Operationele Eco-Efficiency, Milieu en Social Reporting

Roche is opnieuw erkend als een van de meest duurzame bedrijven in de farmaceutische-index van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). Dit is gebaseerd op een grondige analyse van de economische, sociale en milieuprestaties. De DJSI-index wordt gebruikt als benchmark voor beleggers die duurzaamheidsoverwegingen in hun portefeuilles integreren.

Roche heeft zijn leiderschap behouden door vast te houden aan haar duurzaamheidsstrategie, die volledig is ingebed in de activiteiten en cultuur van het bedrijf.

"We zijn er trots op dat we opnieuw worden erkend voor onze consistente en blijvende betrokkenheid bij duurzaamheid", zegt Roche CEO Severin Schwan. "Deze prestatie past helemaal binnen de context van ons 125-jarig jubileum en benadrukt ons erfgoed en onze voortdurende inzet voor de samenleving."

Duurzaamheid bij Roche

Al 125 jaar is duurzaamheid een integraal onderdeel van de activiteiten van Roche. Roche volgt een holistische benadering bij het managen van duurzaamheid: naast het verbeteren van de toegang tot producten, is de strategie van het bedrijf ook gericht op het bereiken van voortdurende vooruitgang op gebieden zoals sociale verantwoordelijkheid, milieubescherming, duurzaamheid van de toeleveringsketen, en goed werkgeverschap.

Roche levert haar grootste bijdrage aan de samenleving door de zorgverlening te verbeteren. Het doet dit door de diagnostische testen en medicijnen te ontwikkelen voor enkele van 's werelds meest dringende medische behoeften.

Roche is zich ervan bewust dat dit niet alleen kan. Roche weet dat de sleutel tot het creëren van duurzame waarde en groei ligt in samenwerking met belanghebbenden en het aangaan van een open, constructieve dialoog. Zo genereert Roche waarde voor de samenleving en realiseert het duurzame economische groei voor het bedrijf.