Media Release

Woerden, 16.05.2019

Roche ondertekent Green Deal Duurzame Zorg

Sheri Morin ondertekende op woensdag 15 mei namens Roche Nederland de Green Deal Zorg. Met de ondertekening bevestigt Roche een bijdrage te leveren aan een snellere verduurzaming van de zorgsector. Naast Roche sluit onder meer ook branchevereniging VIG zich aan bij de visie van de overheid om klimaat- en milieueffecten van de zorgsector tegen te gaan. Minister Bruins van Medische Zorg en Sport was aanwezig bij de toetreding van de nieuwe partners tot de Green Deal.

De Green deal-aanpak is in 2011 opgezet door de Rijksoverheid met als doel Nederland duurzamer te maken. Inmiddels zijn er al meer dan 200 Green Deals getekend in verschillende sectoren zoals bouw, energie, biodiversiteit en voedsel. In 2018 is de Green Deal zorg gestart. Met de ondertekening maken alle partijen concrete afspraken over hun bijdrage om de verduurzaming te versnellen.

Roche zet zich, net als de VIG, in om CO2-reductie, circulair werken, medicijnresten uit grond-en oppervlaktewater en een gezond makende leef-en verblijfsomgeving te realiseren. Dit betekent bijvoorbeeld dat de voorkeur voor transport uitgaat naar scheepstransport in plaats van vliegtransport om CO2-emissie terug te dringen. Ook focussen we ons op duurzame innovaties, zoals eHealth en personalised healthcare.

Sheri Morin, Chief Purpose Officer bij Roche Nederland: “Bij Roche geloven we in het belang van duurzaam ondernemen. Dat we al 10 jaar op de eerste plaats staan van het Dow Jones Sustainability Index, bewijst dat. Onze visie om in 2025 een leider te zijn op het gebied van personalised healthcare laat ook zien dat we milieubewust zijn. Door personalised healthcare zal onnodig geneesmiddelengebruik namelijk gereduceerd worden. Dat vermindert onnodige productie, onnodig transport en onnodige bijwerkingen. We zijn er trots op om aangesloten te zijn bij de Green Deal Zorg en ik ben blij te zien dat zowel in de zorgsector als daarbuiten de samenwerking wordt opgezocht. Als we samenwerken kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en de verduurzaming versnellen.”

Tijdens de ondertekening in het Hart van Vathorst in Amersfoort was naast Minister Bruins ook kwartiermaker Green Deal Cathy van Beek aanwezig. Op 13 juni is zij te gast bij Roche in Woerden waar zij een Roche Talk geeft over duurzaamheid en het Green Deal-initiatief. Publiek is van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

Green Deal
Sheri Morin ondertekent Green Deal Zorg