Media Release

Woerden, 29.03.2019

Roche publiceert magazine Darmkanker heb je niet alleen

 

 

V.l.n.r. Els, Aad en verpleegkundig specialist Nol Verbeek met het magazine Darmkanker heb je niet alleen.

Jaarlijks krijgen bijna 14.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. Hiermee is de ziekte de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Elk jaar sterven er ongeveer 5000 mensen aan de ziekte. Maar vroege opsporing van darmkanker kan levens redden. Hoe eerder de tumor wordt ontdekt hoe groter de kans op volledige genezing. Om bij te dragen aan de awareness over deze ziekte publiceert Roche in de darmkankermaand maart het magazine Darmkanker heb je niet alleen.

Het magazine is in het leven geroepen om darmkankerpatiënten en hun naasten te ondersteunen, awareness te creëren en informatie te bieden omtrent darmkanker. Naast feiten en cijfers over darmkanker komen verhalen van patiënten, hun naasten en medisch specialisten aan bod. Zo vertellen darmkankerpatiënt Aad Went, zijn vrouw Els en verpleegkundig specialist oncologie Nol Verbeek ieder vanuit hun eigen perspectief hoe zij naar de zorg kijken en hoe zij elkaar steunen.

Daarnaast staan er tips in over hoe je zelf de kans op darmkanker kunt verkleinen en wat je kunt doen om na een operatie sneller te herstellen. Het magazine wordt verzonden naar huisartsenpraktijken en ziekenhuizen, waar geïnteresseerden het kunnen doornemen. Ook is het online te lezen op roche.nl/darmkankerhebjenietalleen.

Maart darmkankermaand

Ieder jaar staat de maand maart in het teken van darmkanker. Stichting voor patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal (SPKS) en de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) besteden dan ook extra aandacht aan de risicofactoren en alarmsignalen van darmkanker.

Op de website van SPKS staan gratis bij te wonen bijeenkomsten gerelateerd aan het thema. MLDS geeft geïnteresseerden de mogelijkheid om in verschillende plaatsten in Nederland door een opblaasbare darm te lopen. In de darm is te ziek hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen er uitzien.

Roche programma ‘Mens achter de patiënt’

Roche ontwikkelt en produceert niet alleen innovatieve medicijnen. We gaan verder dan dat.

Roche wil bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten door zorg in Nederland te verbeteren en te vernieuwen. Daar hoort in onze visie ook het informeren over en het voorkomen van ziektes bij. Vanuit ons programma ‘Mens achter de patiënt’ streven wij ernaar om impactvolle services te ontwikkelen voor patiënten en hun naasten gebaseerd op de stem van de patiënt. Altijd in samenwerking met andere partners in de gezondheidszorg.