Media Release

Woerden, 09.02.2021

Roche rapporteert solide resultaten over 2020

Op 4 februari jl. zijn de Roche jaarcijfers over 2020 gepresenteerd in Basel, Zwitserland. De omzet bedroeg 58,3 miljard Zwitserse frank. Daarvan werd 12,2 miljard geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, dat is 8 procent meer dan het jaar ervoor.

In een reactie op de resultaten zei Severin Schwan, CEO van Roche: “Roche blijft een belangrijke bijdrage leveren aan de bestrijding van de COVID-19-pandemie. We hebben in recordtijd een uitgebreid portfolio van diagnostische oplossingen ontwikkeld en zijn nieuwe partnerschappen aangegaan om effectieve COVID-19-geneesmiddelen te zoeken en te kunnen produceren. De vraag naar onze nieuwe geneesmiddelen die mensen met ernstige aandoeningen ten goede komen, blijft hoog. Op basis van onze vernieuwde portefeuille en de aanzienlijke vooruitgang die is geboekt bij de ontwikkeling van onze product pijplijn, is Roche sterk gepositioneerd voor toekomstige groei."

Natuurlijk was er afgelopen jaar veel aandacht voor de COVID-19 pandemie. Wat begin 2020 nog voorzichtige signalen waren, veranderde al snel in een alarmerende situatie  Het virus genaamd SARS-CoV-2 domineerde plotseling de krantenkoppen en bedreigde levens over de hele wereld. Roche besefte al snel dat het bedrijf een nieuwe missie had in het mee-bestrijden van de pandemie. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan een lijst met essentiële acties:

  • Ontwikkeling van nieuwe diagnostische tools.
  • Onderzoeken of bestaande medicijnen de infectie kunnen bestrijden of de symptomen ervan kunnen verlichten.
  • Onderzoek initiëren naar nieuwe medicijnen die het virus te behandelen.
  • Krachten bundelen met overheden, andere stakeholders en organisaties om de voortgang te versnellen.
  • De veiligheid van medewerkers waarborgen met behoud van bedrijfscontinuïteit
  • Zorgen dat onze tests en medicijnen patiënten in nood bereiken.

 

Klik hier voor het volledige rapport