Media Release

Woerden, 16.10.2019

Roche scoort opnieuw goed in de Dow Jones Sustainability Index

Roche is opnieuw erkend als een van de meest duurzame bedrijven in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) voor farmaceutische bedrijven. De duurzaamheidsstrategie van Roche levert het bedrijf dit jaar een tweede plaats op in de lijst.

In vergelijking met 2018 verbeterde Roche de prestaties aanzienlijk in de volgende categorieën: strategie om de toegang tot medicijnen of producten te verbeteren, innovatiemanagement en klimaatstrategie. Ook andere farmaceutische bedrijven maakten een forse stap voorwaarts. GSK voert dit jaar de lijst aan nadat Roche dat tien jaar heeft gedaan.

“We zien duurzaamheid wereldwijd als een van de belangrijkste pijlers in ons werk”, zegt Guido van den Boom, Chief Sustainability Officer bij Roche Nederland. “Zo doen we er alles aan om de toegang tot medicijnen te verbeteren en werken we aan duurzame oplossingen om de zorg betaalbaar te houden. We hebben daarnaast veel aandacht voor het milieu en proberen de gehele productieketen te verduurzamen. Ook in Nederland zetten we ons hiervoor in. Eerder dit jaar hebben we ons gecommitteerd aan de Green Deal Zorg, omdat we een bijdrage willen leveren aan een snellere verduurzaming van de zorgsector. We streven ernaar CO2 te reduceren, circulair te werken en een gezonde leefomgeving te realiseren. Duurzaamheid zit in ons DNA. We zijn er dan ook trots op dat inspanningen zijn erkend en we opnieuw zijn uitgeroepen tot een van de meest duurzame Healthcare bedrijven.”

Dow Jones Sustainability Index

De DJSI omvat internationale maatstaven waarop prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzaamheid worden beoordeeld. Alleen bedrijven die meer voldoen aan de criteria dan de meerderheid van vergelijkbare bedrijven worden opgenomen in de index. De erkenning is gebaseerd op een uitgebreide analyse van economische, sociale en milieutechnische prestaties.

Lees hier het volledige Engelstalige persbericht

Eerder dit jaar tekende Roche Nederland de Green Deal, die als doel heeft de zorgsector sneller te verduurzamen.

Tijdens de Roche talk over duurzaamheid in de zorg vertelde kwartiermaker Cathy van Beek over het Green Deal-initiatief.