Media Release

Woerden, 11.12.2018

Roche stijgt naar tiende plaats in Access to Medicine Index

De Access to Medicine Index (ATMI) is een onafhankelijk initiatief dat de twintig grootste farmaceutische bedrijven ter wereld rangschikt op basis van hun inspanningen om toegang tot medicijnen te verbeteren in ontwikkelingslanden. Roche is dit jaar met negen plaatsen gestegen naar de tiende plaats.

Het is de zesde keer dat de Access to Medicine Foundation de Access to Medicine Index uitbrengt. De Index wordt gebruikt als hulpmiddel om veranderingen in de farmaceutische industrie aan te sturen. Het rapport identificeert de beste werkwijze, volgt de voortgang en toont aan waar actie nodig is.

Roche is de afgelopen jaren gestegen in de lijst, zowel ten opzichte van 2016 als van 2014. Een stijging die onder andere te maken heeft met de toevoeging van oncologische ziekten aan de index, maar ook met de access to medicine strategie waarmee Roche bovengemiddeld scoort.

Guido van den Boom, Director Access & Business Development: “Medicijnen zijn alleen van toegevoegde waarde als mensen die ze nodig hebben er toegang tot hebben. Bij ons staat access to medicine daarom hoog in het vaandel. Dat onze inspanningen ook door de ATMI wordt opgemerkt is heel stimulerend. Ook in Nederland zetten we ons met onze samenwerkingspartners in om duurzame oplossingen te vinden zodat iedere patiënt die onze medicijnen nodig heeft die ook daadwerkelijk krijgt.”