Media Release

Woerden, 10.02.2020

Roche voor zesde keer erkend als Top Employer

Het Top Employers Institute certificeert werkgevers die optimale arbeidsvoorwaarden aanbieden voor hun medewerkers. Wij zijn er dan ook trots op om het certificaat voor de zesde keer op rij te ontvangen. En dit jaar zelfs op een van de thema’s de score ‘de beste 5 beoordeelde werkgevers van Nederland’ te behalen.

Grote stappen gezet in onze onboarding

Het Top Employer Instituut geeft elk jaar verbeterpunten mee, zodat de organisatie de arbeidsomstandigheden nog verder kan verbeteren. Op basis van deze feedback hebben wij ons het afgelopen jaar gericht op onboarding door de onboardings-app te introduceren. Mede door deze onboarding-app hebben we op het thema onboarding een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt en een hoge score behaald.

Ontwikkeling feedbackcultuur

Op het thema Compensation en Benefits scoort Roche dit jaar zelfs onder de beste 5 beoordeelde werkgevers die deelnemen bij Top Employer. Vorig jaar scoorden we nog op benchmark niveau, door de invoering van Workday hebben we een flinke stap gezet in het centraal vastleggen van alle relevante medewerkerdata. Hierdoor is de informatie altijd inzichtelijk en benaderbaar, zowel door medewerkers als door leidinggevenden. Ook ondersteunt Workday ons in het stimuleren van de gewenste feedbackcultuur. Het is nu voor medewerkers veel makkelijker om feedback op te halen en vast te leggen.

Uitdagingen komend jaar

Op basis van de feedback van Top Employer voelt het Talent & Culture Chapter (voorheen HR) zich dit jaar uitgedaagd om actief het gesprek met medewerkers op te zoeken om ons meer bewust te zijn van wat er speelt. Om zo beter in te kunnen spelen op de behoefte binnen onze organisatie, teams en service te bieden op maat. Met onze nieuwe manier van werken in multidisciplinaire teams, feedback geven/ontvangen en continue verbeteringen doorvoeren, is het oog hebben voor persoonlijke en team situaties sterk in belang toegenomen.

Daarnaast ligt de focus in 2020 op het verder uitbouwen van onze feedbackcultuur. Onder andere door continue te luisteren als Talent & Culture Chapter. Wat betekent dat we gedurende de gehele “employee journey”, van binnenkomst tot en met uitdiensttreden, op regelmatige basis contact hebben met medewerkers, om zo evaluatiemomenten aantrekkelijker te maken en de klassieke vorm van evalueren achter ons te laten. Feedback geven in het moment!

Meer informatie over het certificeringsprogramma van Top Employer

Organisaties die deelnemen aan het certificeringsprogramma moeten voldoen aan een groot aantal eisen. Het Top Employers Institute analyseert organisaties op het vlak van o.a. strategie, KPI’s en technische ondersteuning. Daarnaast wordt er naar diverse HR-aspecten gekeken, waaronder het aantrekken van talent, het onboarding proces, de organisatiecultuur en de mogelijkheden voor medewerkers om zich te ontwikkelen. Een externe audit partij controleert alle procedures en verzamelde gegevens over de organisatie. De scores worden vervolgens vergeleken met het internationale standaard. Het certificaat wordt alleen uitgereikt aan organisaties die aan alle eisen voldoen.