Media Release

Woerden, 28.09.2020

Samenwerking, de onmisbare olie van het zorgapparaat

Om als organisatie succesvol te zijn, hebben we anderen nodig. Roche investeert als geen ander in samenwerking met zorgpartners. Daarom gaat deze vierde bijlage over samenwerken. Alles valt of staat met betrokken mensen die nauw en constructief met elkaar samenwerken. Zoals Sanquin en Roche Diagnostics om de coronapandemie te bestrijden. Zoals TIAS, Roche en andere bedrijven om ervoor te zorgen dat artsen en managers elkaars taal spreken.

Maar samenwerking kan ook een containerbegrip zijn. Zelfs een excuus om niet door te pakken, zo betoogt Hugo Keuzenkamp in zijn column op pagina 3. Toch kan ook hij er niet onderuit: om de zorg te veranderen en vernieuwen, is het uiteindelijk een kwestie van samen de schouders eronder. Daarom in deze bijlage een aantal actuele, aansprekende en prachtige voorbeelden van innovatieve samenwerkingen tussen zorgpartners. Waar de patiënt echt profijt van heeft: nu én in de toekomst.

De bijlage maakt deel uit van een bijzondere editie van de NRC: een jubileumeditie. NRC viert zijn 50-jarig bestaan! Van harte gefeliciteerd!

Vanuit Roche hebben we heel bewust de samenwerking met NRC opgezocht omdat de krant belooft haar lezer aan ‘voortdurend onderzoek’ te doen, ‘waakzaam’ en ‘verdraagzaam’ te zijn, ‘steeds bereid te zijn tot vernieuwing’, en de ‘vrijheidsgedachte’ voor te staan. Gericht op een publiek dat bereid is na te denken’. Dat betekent dat NRC ‘geen meningen zal opdringen’, ‘in de eerste plaats de ruimst mogelijke informatie te geven op grond waarvan de lezer dan zelf zijn of haar mening kan vormen… tot nadenken geprikkeld wordt’.

Dat betekent voor Roche dat we ruimte laten voor verschillende standpunten en graag ook anderen die iets te vertellen hebben, een podium bieden. We willen bijdragen aan de toekomst van de zorg en gaan daarover in dialoog met de samenleving.  Het gaat niet over onze producten, maar over een duurzame toekomst van de zorg waarin wij graag een samenwerkingspartner willen zijn. Bedankt voor de fijne samenwerking, NRC, en alle partners die meegewerkt hebben!

Alle artikelen zijn ook online te lezen:

 

Samenwerking: slaap of pepmiddel?

Eigenlijk vindt hij samenwerking een ‘wee’ woord. Wat is wel nodig om de zorg te veranderen en vernieuwen? Hugo Keuzenkamp, zelfstandig adviseur in de zorg, legt uit.

Lees meer

Toplaboratorium werkt het liefst in stilte

Sanquin staat bekend als bloedbank. Maar is ook een wereldwijd toonaangevend laboratorium. De organisatie speelt een cruciale rol in de strijd tegen het coronavirus

Lees meer

Big Data verbindt artsen en farmacie

Diagnose longkanker. Een digitaal voorspellingsmodel kan helpen om de juiste aanpak te bepalen, menen Rob Bohte (PHC Catalyst) en Ewoudt van de Garde (St. Antoniusziekenhuis en Universiteit Utrecht)

Lees meer

De zorgprofessional van de toekomst

Dokters weten weinig van geld en managers weinig van zorg. Daar brengt TIAS verandering in. Drie reacties op de stelling dat de zorgprofessional van de toekomst ook goed is opgeleid in bedrijfsvoering.

Lees meer

 

‘Ik ervaar het als heel prettig en vertrouwd’

Lucy Leverink krijgt haar immuuntherapie thuis. Dankzij deze innovatieve aanpak hoeft ze hiervoor niet naar een ziekenhuis. In het [email protected] werken partijen samen aan zorg dichtbij

Lees meer

Samenwerken aan een betrouwbare coronatest

Een medicijn en een vaccin tegen Covid-19, het liefst zo snel mogelijk. Wat gebeurt er precies tijdens onderzoeken in het laboratorium?

Lees meer

Matchmaker tussen gever en doel

Samenwerking is essentieel voor de Erasmus MC Foundation, zegt directeur Leonore Tuijt. De Foundation zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, aanschaf van apparatuur en projecten. Zo is er veel geld nodig voor onderzoek naar het nog onbekende coronavirus.

Lees meer

 

 

 

M-NL-00000375