Media Release

Woerden, 03.06.2019

Special NRC: zorg dichtbij

Uit onderzoeken komt naar voren dat patiënten een grote behoefte hebben aan helderheid, gemak en zorg dichtbij. Op dat gevoel spelen ziekenhuizen en andere zorginstellingen in met allerlei initiatieven om de zorg te verplaatsen van spreekkamer naar huiskamer van de patiënt. Een ontwikkeling waarbij vooral wordt gedacht in resultaten voor de patiënt en niet in de eerste plaats in kosten.

Op verzoek van Roche bracht NRC XTR op zaterdag 1 juni in een special bijlage van de NRC allerlei artikelen over verschillende facetten van zorg dichtbij. Met deze bijlage wil Roche een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over de toekomst van de zorg.

 

Dr. Wink de Boer

De arts Wink de Boer schrijft in zijn column dat er regie over de ziekenhuiszorg nodig is. Hij doet een beroep op de overheid.

Lees meer

Ankie van der Velden (links) en Talida Doedens

Ziekenhuis Tergooi begint een proef waarbij patiënten thuis chemotherapie kunnen krijgen.
Lees meer.

Paul Iske en Judith van Schaik

Voorspellende zorg. Hoogleraar innovatie Paul Iske en arts-bedrijfskundige Judith van Schaik werken samen aan een nieuw ecosysteem voor de zorg. “Dankzij nieuwe technologieën kunnen we de individuele patiënt gedetailleerder in kaart brengen.”

Lees meer

Zorg thuis op de bank. Vijf apps die bijdragen aan toegankelijke, laagdrempelige zorg op de plek waar en het moment dat een patiënt er behoefte aan heeft.

Lees meer

Pieter van der Wal

Longpatiënt Pieter van der Wal communiceert onder andere via speciale software met zijn artsen. “Ondanks de afstand heb ik het idee dat ze heel erg betrokken zijn bij mij.”

Lees meer

Fabrikanten, groothandels en apothekers doen hun uiterste best medicijntekorten te voorkomen. Waarom gaat het toch geregeld mis?

Lees meer