Media Release

Woerden, 30.04.2018

Workday

Eind april 2018 lanceerde Roche een nieuw HR-platform ‘Workday’. Dit nieuwe HR-platform is een tweede stap in de implementatie van het nieuwe HR-beleid dat Roche eind 2017 heeft ingezet.

Ondersteuning medewerkers

Workday is een cloud based en zeer gebruikersvriendelijk systeem dat medewerkers optimaal ondersteunt in hun werk. Het is toegankelijk voor medewerkers via smartphone, tablet en laptop. Charlotte Tonnaer, HR Advisor bij Roche Nederland licht toe: “Het systeem faciliteert medewerkers in hun eigen groei en helpt hen doelen te realiseren. Via het systeem hebben medewerkers bijvoorbeeld toegang tot profielen van de circa 96.000 collega’s wereldwijd, vergelijkbaar met LinkedIn. Zo kunnen ze netwerken en gebruik maken van de kennis en expertise die al in het bedrijf aanwezig is. Ook kunnen medewerkers via het systeem feedback opvragen bij collega’s, waarmee ze hebben samengewerkt, en zich zo verder ontwikkelen.”

Onderdeel van implementatie nieuw HR-beleid

De implementatie van Workday is onderdeel van het nieuwe HR-beleid, dat Roche eind 2017 wereldwijd introduceerde. Dit nieuwe HR-beleid is afgestemd op de wensen van medewerkers en leidinggevenden én de ontwikkelingen in de wereld om ons heen.  Tonnaer: “Als organisatie moeten we dynamisch en wendbaar zijn. En onze medewerkers flexibiliteit en ondersteuning bieden. Een modern systeem als Workday is hierbij onontbeerlijk. Het maakt eigentijds en agile human resource management mogelijk en stelt medewerkers in staat optimaal bij te dragen aan onze missie Doing now what patients need next.”

Workday voor nieuwe medewerkers

Workday faciliteert niet alleen huidige medewerkers, ook nieuwe medewerkers ondervinden de voordelen van het systeem. Sollicitanten kunnen solliciteren via hun LinkedIn-profiel. En leidinggevenden kunnen hun nieuwe teamleden via het systeem alvast welkom heten en betrekken bij de organisatie en relevante activiteiten en projecten die spelen of gaan spelen.”