Media Release

Woerden, 22.11.2019

Zien roken, doet roken

Geef ook het goede voorbeeld

 

Kinderen doen hun ouders na. Als kinderen hun ouders regelmatig zien roken bestaat er een kans dat zij ook beginnen met roken, want: zien roken, doet roken. Met de campagne ‘Geef ook het Goede Voorbeeld’ wil Roche, als partner van Alliantie Nederland Rookvrij, ouders hiervan bewust maken en stimuleren het goede voorbeeld te geven door niet te roken in de omgeving van kinderen. Op de campagnewebsite worden ook tips gegeven om uiteindelijk te stoppen met roken.

De campagne bestaat uit de website www.geefookhetgoedevoorbeeld.nl. Op de website is het campagnefilmpje te zien waarop kinderen hun ouders tijdens herkenbare situaties nadoen. Daarnaast kan iedereen die mee wil doen met de campagne een poster downloaden om af te drukken en op te hangen in de sportclub, op kantoor, school of thuis. 

Ziekenhuizen kunnen gratis een zuil met pepermuntjes aanvragen dat is voorzien van een sticker met een eigen logo van het ziekenhuis. De zuil kan geplaatst worden bij de uitgang van het ziekenhuis, zodat bezoekers geattendeerd worden om ook het goede voorbeeld te geven. De campagne start op 22 november en loopt tot eind januari 2020.

Alliantie Nederland Rookvrij

Roche wil bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten door zorg in Nederland te verbeteren en te vernieuwen. Daar hoort ook het voorkomen van ziektes bij. Roken verkort het leven met gemiddeld 10 jaar en is een van de belangrijkste oorzaken van kanker, een ziekte die we niemand gunnen. Daarom werkt Roche als partner van de Alliantie Nederland Rookvrij, mee aan de beweging ‘Op weg naar de Rookvrije Generatie’. Daarmee streven we naar een rookvrije omgeving voor kinderen. Zodat zij in een gezonde omgeving kunnen opgroeien, zonder mee te hoeven roken of in de verleiding te komen om zelf te gaan roken.