Sheri Morin, Chief Purpose Officer

Door verhalen van patiënten besef ik hoeveel impact wij hebben

Ik heb het geluk te werken voor een organisatie die het leven van mensen redt en verlengt. Het voelt goed om met onze geneesmiddelen en diagnostische hulpmiddelen echt een verschil te maken. Maar wij doen meer dan medicijnen leveren. We zetten ons in als partner in de gezondheidszorg voor de toekomst van de zorg in het belang van de patiënt.

Chief Purpose Officer

Wij hebben als Roche het doel om samen met onze stakeholders onze innovatieve medicijnen en gepersonaliseerde behandelingen sneller toegankelijk te maken voor patiënten. Om dat te realiseren heb je ambitieuze medewerkers nodig die hun talenten maximaal benutten. Als Chief Purpose Officer help ik medewerkers om dat elke dag te doen. Ik faciliteer ze ook zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen in het belang van patiënten. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht als ze dingen bereiken die ze niet voor mogelijk hielden.

Daarnaast stimuleer ik onze organisatie om agile te werken. Om patiënten sneller en beter te kunnen helpen moeten we als organisatie namelijk flexibel en wendbaar zijn. Dat geldt niet alleen voor Roche in Nederland, maar wereldwijd. Door agile te werken kunnen we inspelen op veranderingen in de gezondheidszorg en patiënten sneller toegang geven tot de medicijnen die ze nodig hebben. Want bij levensbedreigende ziektes telt elke dag.

Impact

Ik werk als Canadese al meer dan 25 jaar in de internationale farmaceutische en biotechnologische industrie. Voordat ik algemeen directeur werd van Roche Nederland, een van de grotere Roche-vestigingen, had ik dezelfde functie bij Roche Products in Ierland. Ook gaf ik leiding aan verschillende commerciële franchises bij Genentech, een divisie van Roche in de VS. Zelfs na een kwart eeuw ben ik nog steeds trots dat individuele patiënten hun verhalen delen over hoe onze medicijnen bijdragen aan een langer en kwalitatief beter leven voor hen. Die verhalen blijven me echt bij. Daardoor besef ik hoeveel impact wij hebben.

Personalised healthcare

Personalised healthcare betekent voor iedere patiënt op basis van de juiste diagnose, de juiste therapie op het juiste moment. Als een naaste geraakt wordt door een ziekte als kanker wil je dat hij of zij zo snel mogelijk kan starten met de meest doeltreffende behandeling. Je doet er alles aan om te voorkomen dat tijd onnodig verloren gaat en je naaste medicijnen gebruikt die weinig effect hebben. Dit is precies waarom wij elke dag vol overtuiging werken aan gepersonaliseerde zorg. Gelukkig is er door de wetenschap steeds meer mogelijk waardoor we ziektes beter begrijpen en patiënten steeds beter kunnen helpen.

 

 

 

Make a difference, every day