Roche Nederland als mantelzorgvriendelijk bedrijf

“Ineens realiseerde ik me dat ik mantelzorger was.” Jacqueline Sosef neemt een deel van de zorg op zich voor haar broer, een klassiek autist. “Hij is de meest vrolijke man die ik ken, we moeten samen altijd zo erg lachen,” zegt ze. Neemt niet weg dat mantelzorg tijd kost. En dat wringt soms met haar werk bij Roche.

Ik besloot het erover te hebben met mijn manager,” zegt Jacqueline. “Die reageerde heel positief. Inmiddels denkt de organisatie echt met me mee, zodat ik voor mijn broer kan zorgen én mijn werk goed kan blijven doen.”

Mantelzorgvriendelijke organisatie

Roche Nederland wil een goede werkgever te zijn, met oog voor de privé-levens van medewerkers. In deze Roche Talk maken we onze ambitie om een erkend mantelzorgvriendelijk bedrijf te zijn. Dit ligt in het verlengde van de ambitie van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen die de eerste mantelzorgvriendelijke sector wil zijn. HR director bij Roche, Isabelle Sandbergen, herkent de spagaat waar mantelzorgers mee te maken hebben. Ook zij was een tijd mantelzorger toen de gezondheid van haar vader achteruitging. En ook bij haar rees de vraag: hoe hou je werk en privé in balans en wat deel je op je werk? Roche wil er heldere afspraken over maken en een structuur creëren waar alle partijen bij gebaat zijn.  

Praten is de sleutel

Jan Anne van Dijk van Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers, herkent de verhalen. “Mantelzorg is vaak van tijdelijke aard. De sleutel is praten met je manager.” Werkgevers blijken doorgaans bereidwillig om mee te denken aan een passende oplossing. Zij zitten niet te wachten op iemand die met een burn-out thuis komt te zitten omdat ze aan meerdere kanten overvraagd worden. “En het is ook niet de bedoeling dat mensen hun vakantiedagen opnemen om zorg te verlenen,” zegt Van Dijk.

Balans zorg, werk en privé

Veel mensen die zorgdragen voor iemand willen hun collega’s hier niet mee belasten. Ze zijn bang dat het van invloed kan zijn op hun carrière als ze tijdelijk minder beschikbaar zijn, en ze willen graag blijven werken omdat dit energie geeft. Dat betekent dat ze hun grenzen oprekken en grote kans hebben om hier overheen te gaan. “Door flexibele werktijden aan te nemen, meer thuis te werken, of zelfs een paar uur terug te schalen op tijdelijke basis, zijn er tal van manieren om de balans tussen zorg, werk én privé terug te krijgen.”

Gemotiveerde medewerkers

Het voornemen van Roche om een mantelzorgvriendelijke organisatie te worden wordt met veel enthousiasme ontvangen bij de medewerkers. Isabelle Sandbergen is blij met de warme reacties. “Met gemotiveerde werknemers kunnen we dit op een goede manier binnen Roche organiseren, zodat zowel de werkgever als de werknemer niet te kort wordt gedaan. Bovendien biedt het kansen om met onze samenwerkingspartners niet alleen te werken aan een mantelzorgvriendelijke geneesmiddelensector, maar ook aan een mantelzorgvriendelijke zorgsector. ”

 

Wat is mantelzorg?
Mantelzorg is zorg die niet in het kader van een hulpverlenend beroep wordt gegeven aan een hulpbehoevende door één of meerdere leden van diens directe omgeving, waarbij de zorg direct voortvloeit uit de sociale relatie.
Bron: Nationale Raad voor de Volksgezondheid

 

Cijfers

  • Gemiddeld is 1 op de 5 werknemers in Nederland mantelzorger
  • 4 miljoen Nederlanders van 18 jaar of ouder verlenen mantelzorg
  • 45% van de mantelzorgers voelt zich belast tot zwaar belast
  • Mantelzorgers verzuimen tot 2 keer zoveel
  • Het aantal mantelzorgers in een organisatie wordt door 40% van de leidinggevenden en 33% van de collega’s nog steeds fors onderschat; het aantal mantelzorgers is twee keer groter dan men denkt.
  • 89% van de leidinggevenden gaat nu het gesprek aan, tegen 77% in 2012
  • 58% van de werknemers bespreekt de zorgtaken met de leidinggevende

 

Bron: Werk & Mantelzorg, Mezzo