Roche investeert in Research & Development

Innovatieve oplossingen vinden voor medische problemen. De kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Dat is ons doel en ons bestaansrecht. En dat levert ieder jaar opnieuw doorbraken in de geneeskunde op. Maar het kost ook wat. Roche investeert graag in Research & Development om onze doelen te bereiken. In 2020 hebben we ruim 11,2 miljard euro geïnvesteerd in R&D.  

Diagnostiek en geneesmiddelen

Door onze constructie die bestaat uit een divisie Diagnostiek en een divisie Geneesmiddelen, kan Roche bij uitstek vooruitgang op het gebied van Personalised Healthcare boeken en nieuwe wegen inslaan om ziekten te voorkomen, te diagnosticeren en te behandelen.

Personalised Healthcare

De behandeling afstemmen op de patiënt is een ambitieus doel. Er zijn hiervoor tegenwoordig weliswaar moleculaire inzichten en technologieën beschikbaar, maar het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen en diagnostische markers blijft een complexe en tijdrovende onderneming. Innovatie vereist doorzettingsvermogen, een langetermijnperspectief en hoge investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Biologie van de ziekte

Uitgangspunt voor onderzoek en ontwikkeling is de medische noodzaak. Roche ontwikkelt innovatieve geneesmiddelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten. Onze onderzoekers streven ernaar de onderliggende biologie van de ziekte steeds beter te begrijpen en stoffen te ontwikkelen die daarop kunnen ingrijpen.

Samenwerken

Om ervoor te zorgen dat er voldoende nieuwe geneesmiddelen in de ontwikkelingspijplijn zijn, heeft Roche een uniek innovatienetwerk opgebouwd van onafhankelijke onderzoeks- en ontwikkelingscentra opgebouwd. Drie Pharma-units werken onafhankelijk binnen de groep: Pharma Research and Early Development (pRED), Genentech Research and Early Development (gRED) en Chugai in Japan. Samen met meer dan 150 partnerorganisaties over de hele wereld werken we aan een grote hoeveel verschillende onderzoeken.

 

Daarnaast zijn er vier Diagnostische R&D-units: Professional Diagnostics, Molecular Diagnostics, Tissue Diagnostics en Diabetes Care. Door tests te ontwikkelen die patiënten en artsen relevante medische informatie opleveren, dragen we bij aan betere zorguitkomsten. De laatste tijd werken we veel samen op het gebied van data-analytics.

Onze jaarlijkse investering

In de gezondheidszorg staat Roche op de eerste plaats als het gaat om investeringen in R&D. Wereldwijd staan we op nummer 7 in de lijst van bedrijven die investeren in R&D. Om de kosten van onderzoek en ontwikkeling zo transparant mogelijk te maken, publiceren de farmaceutische bedrijven die lid zijn van EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) deze kosten op hun eigen website. De kosten van onderzoek en ontwikkeling, door Roche betaald aan Nederlandse instellingen, in het kalenderjaar 2020 bedroegen € 10.314.152,-.

Met dit document verklaart Roche dat het verzamelen van gegevens voldoet aan de vereisten van de EFPIA-code en dat Roche voldoende maatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat financiële relaties met (individuele) zorgverleners openbaar worden gemaakt.