Patient Innovation Award 2019

Vandaag bezig met de zorg van morgen

Een stimulans voor zorginnovaties!

De Roche Patient Innovation Award is in het leven geroepen om innovaties in de zorg te stimuleren. De Patient Innovation Award wordt uitgereikt aan een project dat op een innovatieve manier bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met een ziekte of aandoening. Dit kan een project zijn wat patiënten helpt grip te houden op hun dagelijks leven, hen ondersteunt bij het nemen van beslissingen rondom hun zorg of een project dat patiënten in staat stelt om weer te werken. Een onafhankelijke vakjury beslist samen met het publiek aan welk project de Patient Innovation Award wordt uitgereikt. De winnaar van de award ontvangt een prijs van maximaal € 20.000,-.

De Patient Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt en komt in de plaats van de tweejaarlijkse Roche Oncology Award. Roche heeft voorgaande jaren waardevolle projecten gehonoreerd en wil met de vernieuwde prijs vaker en op een breder terrein zorginnovaties stimuleren.

Welke projecten komen in aanmerking voor de Patient Innovation Award?

Projecten die in aanmerking willen komen voor de award dienen betrekking te hebben op verpleging, voorlichting, verzorging, begeleiding of ondersteuning van patiënten, met als doel:

 • Het voorkomen van (de gevolgen van) ziekte;
 • Het bevorderen van zorg thuis;
 • Het verbeteren van het ‘shared decision making’ proces;
 • Het bevorderen van de arbeidsparticipatie en/of;
 • Het stimuleren van de sociale interactie.

Meld je project aan voor 31 mei 2019

Ben jij bezig met een innovatief project dat bijdraagt aan het welzijn van patiënten? En voldoet het project aan de voorwaarden? Meld het project dan uiterlijk vrijdag 31 mei 2019 aan. Via de knop aan de rechterkant kom je bij het aanmeldformulier.

Let op! Het project of initiatief kan alleen worden ingediend door rechtspersonen, een individu kan geen project of initiatief indienen.

Bekendmaking nominaties en publieksstemmen

De onafhankelijke vakjury maakt eerst een selectie van minimaal 3 en maximaal 5 projecten uit de binnengekomen inzendingen. De bekendmaking van de nominaties vindt plaats op vrijdag 28 juni 2019 per mail. De genomineerde projecten krijgen een promotievideo cadeau die wordt opgenomen door een professionele cameraploeg.

De vakjury en het publiek stemmen vervolgens afzonderlijk op de genomineerde projecten. De vakjuryleden stemmen individueel. Hun stemmen maken 50% uit van het totaal aantal stemmen. De overige 50% wordt door het publiek bepaald .

Van 15 augustus t/m 15 september kan het publiek stemmen op hun favoriete project.

Uitreiking Patient Innovation Award

De award wordt uitgereikt tijdens de Roche Dialogue op 3 oktober 2019.

De Roche Dialogues hebben als doel om partijen samen te brengen en om personalised healthcare vorm te geven. Patiënten, verzekeraars, overheden, bedrijven, ziekenhuizen, zorgprofessionals en betrokken burgers zijn van harte welkom om mee te praten tijdens de Roche Dialogues die door het hele land worden georganiseerd.  Lees meer over de Roche Dialogues.

Meer informatie

Mocht u nog aanvullende vragen hebben en/of contact willen opnemen, dan kan dat via e-mail: celia.noordegraaf@roche.com of telefonisch via 0348-438000.

De vakjury van de Patient Innovation Award

 • Prof.dr. ir. Koos van der Hoeven, internist-oncoloog UMC St. Radboud, Nijmegen, voorzitter jury
 • Dr. Niels Prins, neuroloog VUmc Amsterdam en directeur van het Brain Research Center
 • Dr. Wink de Boer, MDL-arts en medisch directeur Ziekenhuis Bernhoven
 • Arja Broenland, directeur-bestuurder NFK
 • Simon Broersma, hoofdredacteur Skipr
 • Thomas Timmers, ondernemer en promovendus Personalised Healthcare
 • Tamara Schalken, nurse practioner i.o. neurologie  in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s-Hertogenbosch
 • Jonathan Briers, Chief Medical Officer Roche Nederland (niet-stemgerechtigd lid)

Doing now what patients need next

Ziek zijn heeft een grote impact op het leven van mensen. De wereld van de patiënt staat vaak compleet op z’n kop. Bij Roche voelen we ons daar, als bedrijf en ook persoonlijk, zeer bij betrokken. Wij zetten ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat patiënten de juiste zorg en behandeling kunnen krijgen. Maar voor patiënten is het ook belangrijk om de regie op haar of zijn leven te houden. Daar ontwikkelt Roche ook initiatieven voor. Dit doen wij niet alleen. Dit doen wij samen met alle mensen in de zorg. Want iedereen kan een goed en innovatief idee hebben. Roche geeft met de Patiënt Innovation Award een stimulans aan het realiseren van innovatieve projecten die bijdragen aan het welzijn van de patiënt.

> Naar het het aanmeldformulier.