Patient Innovation Award 2019

Vandaag bezig met de zorg van morgen

De Patient Innovation Award is in het leven geroepen om innovaties in de zorg te stimuleren. Een deskundige jury heeft uit de ruim 25 ingediende voorstellen drie projecten geselecteerd. Van 15 augustus tot en met 15 september kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete project.

Op dit moment is het niet meer mogelijk om te stemmen . Bent u benieuwd naar de winnaar en wilt u meepraten over de verschillende initiatieven? Meld u dan aan voor de Roche Dialogues o 3 oktober in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op roche.nl/dialogues.
Bekijk hieronder de video's van de drie finalisten.

 

Achtergrond:
 

Bekendmaking nominaties en publieksstemmen

De bekendmaking van de nominaties heeft plaatsgevonden in de eerste week van juli 2019. Klik hier voor het nieuwsbericht met de nominaties.

De vakjury en het publiek stemmen afzonderlijk op de genomineerde projecten. De vakjuryleden stemmen individueel. Hun stemmen maken 50% uit van het totaal aantal stemmen. De overige 50% wordt door het publiek bepaald.

Het winnende project ontvangt een prijs van maximaal € 20.000.

Uitreiking Patient Innovation Award

De award wordt uitgereikt tijdens de Roche Dialogue op 3 oktober 2019. De Roche Dialogues hebben als doel om partijen samen te brengen en om personalised healthcare vorm te geven. Patiënten, verzekeraars, overheden, bedrijven, ziekenhuizen, zorgprofessionals en betrokken burgers zijn van harte welkom om mee te praten tijdens de Roche Dialogues die door het hele land worden georganiseerd.  Lees meer over de Roche Dialogues.

De finalisten mogen tijdens onze Roche Dialogues hun ideeën presenteren en deze in een co-creatie sessie bespreken om zo bruikbare feedback te krijgen, hun idee te verbeteren en een mooi netwerk op te bouwen.

Meer informatie

Mocht u nog aanvullende vragen hebben en/of contact willen opnemen, dan kan dat via e-mail: celia.noordegraaf@roche.com of telefonisch via 0348-438000.

De vakjury van de Patient Innovation Award

  • Prof.dr. ir. Koos van der Hoeven, internist-oncoloog UMC St. Radboud, Nijmegen, voorzitter jury (bio)
  • Dr. Niels Prins, neuroloog VUmc Amsterdam en directeur van het Brain Research Center (bio)
  • Dr. Wink de Boer, MDL-arts en medisch directeur Ziekenhuis Bernhoven (bio)
  • Arja Broenland, directeur-bestuurder NFK (bio)
  • Simon Broersma, hoofdredacteur Skipr (bio)
  • Thomas Timmers, ondernemer en promovendus Personalised Healthcare (bio)
  • Tamara Schalken, nurse practioner i.o. neurologie  in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s-Hertogenbosch (bio)
  • Jonathan Briers, Chief Medical Officer Roche Nederland (niet-stemgerechtigd lid) (bio)

Doing now what patients need next

Ziek zijn heeft een grote impact op het leven van mensen. De wereld van de patiënt staat vaak compleet op z’n kop. Bij Roche voelen we ons daar, als bedrijf en ook persoonlijk, zeer bij betrokken. Wij zetten ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat patiënten de juiste zorg en behandeling kunnen krijgen. Maar voor patiënten is het ook belangrijk om de regie op haar of zijn leven te houden. Daar ontwikkelt Roche ook initiatieven voor. Dit doen wij niet alleen. Dit doen wij samen met alle mensen in de zorg. Want iedereen kan een goed en innovatief idee hebben. Roche geeft met de Patiënt Innovation Award een stimulans aan het realiseren van innovatieve projecten die bijdragen aan het welzijn van de patiënt.