Verslag 'Jongeren hebben de toekomst'

Patiëntenorganisatiedag bij Roche

Op donderdag 28 maart heeft de jaarlijkse Patiëntenorganisatiedag plaatsgevonden. Zo'n 100 mensen (bestuurders, vrijwilligers) van meer dan 50 patiëntenorganisaties hebben deelgenomen. Het thema van de dag was hoe je als patiëntenorganisatie jongeren boeit en bindt.

Lees ons digitaal magazine. Het staat boordevol inzichten en tips van de verschillende sprekers, zoals Tim Hofman en Nina Hoek van Dijke. Tim weet als geen ander jongeren te bereiken en presenteerde eerder het programma 'Je zal het maar hebben'. Nina is oprichter en eigenaar van het communicatiebureau Jong & Je Wil Wat, gespecialiseerd in de doelgroep jongeren.

Bekijk ook het filmpje met de tips van Tim en het filmpje van Nina.

Daarnaast lees je in het digitaal magazine de ervaringen vanuit patiëntenorganisaties om jongeren te binden en te boeien door Tineke Markus en Paula Langkamp. Tineke vanuit de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging, Paula vanuit JONG met Diabetes. 

Bekijk het filmpje waarin Tineke en Paula aan het woord komen.

Het programma van de Patiëntenorganisatiedag is onafhankelijk samengesteld door de programmacommissie, in samenwerking met Flevum, een platform dat zich richt op het verbinden van mensen en organisaties.

Programmacommissie Patiëntenorganisatiedag 2019:
Doreen Boeijen (Diabetes Vereniging Nederland)
Edith Mulder (Oogfonds)
Rebiha Lamara (IPSO)
Rianne Wisgerhof (Nationaal MS Fonds)